Skip to main content

Udlændinge i integrationsprogram får tilskud til køb af cykel

Det er både sundere og billigere, at flygtninge og indvandrere, som indgår i et integrationsprogram, fremover skal cykle, når de skal i skole og deltage i andre aktiviteter. Derfor besluttede et enigt beskæftigelsesudvalg på sit møde i tirsdags, at man som flygtning eller indvandrer fremover kan få et tilskud på 500 kroner til en brugt cykel. Det er tanken, at det på sigt skal gælde alle ledige.

20. dec 2018

Indhold

  Flygtninge og indvandrere må ikke have udgifter til transport eller andet, når de deltager i det lovpligtige integrationsprogram. Sådan er reglerne.

  Men i stedet for at refundere transportudgifterne til alle flygtninge og indvandrere vil kommunen fremover give et tilskud på 500 kroner til at købe en brugt cykel. Tilbuddet vil gælde dem, som bor mindre end 6 kilometer fra Sprog- og Integrationscentret i Nykøbing Falster. Det besluttede Beskæftigelsesudvalget på sit møde tirsdag formiddag.

  ”Jeg synes, det er en rigtig god løsning, og jeg er glad for, at det er et enigt udvalg, der står bag beslutningen. Vi har et fælles, tværpolitisk mål om at understøtte borgerne til at leve et sundt hverdagsliv. Det kan vi blandt andet gøre ved at opfordre til at tage cyklen i stedet for bussen, når afstanden er kort. At give et lille engangstilskud til en cykel er desuden en nemmere og billigere måde for kommunen at administrere refusion af transport, når det gælder de korte afstande,” siger Ole K. Larsen, formand for Beskæftigelsesudvalget.

  Der gælder andre regler for refusion af transportudgifter for ledige, der ikke har flygtninge- eller indvandrerbaggrund, og som ikke er en del af det obligatoriske integrationsprogram. Blandt andet skal kommunen ikke refundere transporten for ledige, der har kort afstand til jobcentret, når den ledige eksempelvis skal til obligatoriske møder eller andet.

  Beskæftigelsesudvalget mener dog ikke, at der skal gøres forskel på ledige og på flygtninge og indvandrere, der deltager i integrationsprogrammet. Derfor har udvalget bedt kommunens administration om at komme med et oplæg til, hvordan alle ledige kan stilles samme mulighed i sigte inden for gældende lovgivning. Oplægget kan bruges, når byrådet i 2019 skal forhandle det kommende års budget.

  ”Det er vigtigt for Dansk Folkeparti, at der ikke gøres forskel på de ledige. Vi støtter tilskuddet til en brugt cykel, men vi mener, det skal gælde alle. Det har været afgørende for vores støtte, at det ikke skal være en fordel at være en del af integrationsprogrammet, og vi er glade for, at resten af udvalget er enige med os i den betragtning,” siger Chris Veber, medlem af beskæftigelsesudvalget for Dansk Folkeparti.