Skip to main content

Udvikling af E-sport i NFC med fokus på HTX-elever

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget besluttede på deres møde i onsdags den 18. marts 2020 at uddele tilskud på i alt 38.000 kr. til projekt ’Udvikling af NFC E-sport’ fra Bevæg dig for livet-puljen.

20. mar 2020

Indhold

    NFC E-sport vil i den kommende tid have fokus på at få E-sport på skoleskemaet for HTX-elever i Nykøbing F. Foreningens trænere skal stå for at udføre et forløb på 12 moduler af 45 min. som en del af elevernes undervisning.

    Men det er ikke kun foran computeren, at eleverne skal udfordres. Der vil i forløbet også være fokus på sund kost og gode vaner.

    NFC ønsker at etablere et fast mødested, hvor interesserede i E-sport kan komme og spille sammen frem for at sidde hjemme bag hver sin skærm. NFC er især inspireret af superliga fodboldklubberne Brøndby og FC København, som har været gode til at inkorporere E-sporten som en del af deres eksisterende organisation.

    Foreningen har på nuværende tidspunkt 21 medlemmer men har en klar ambition om at fordoble medlemstallet. ”Vi ønsker med projektet i NFC E-sport at få flere til at blive en aktiv del af fællesskabet ved at få genoplivet nogle af de sammenhold, som fodboldklubber bringer til en by - det med at have et fast mødested med folk man kender, er en vigtig del af enhver persons hverdag, og det synes vi er værd at bygge for den kommende generation” udtaler formand for NFC E-sport Dennis Henriksen.

    Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har derfor besluttet at bevillige 38.000 kr., så NFC E-sport kan arbejde videre med projektet om at få etableret et samarbejde med HTX og få skabt et fast mødested for de unge. ”I Guldborgsund er vi optaget af, at alle børn og unge får mulighed for at deltage i det fællesskab, som en fritidsaktivitet kan give. Med E-sport får endnu flere unge muligheden for at opleve det. Derudover ser jeg samarbejdet med det tekniske gymnasium (HTX) meget interessant, da dette projekt vil være med til at bane vejen for, at flere af vores unge mennesker i kommunen finder vej ud til de lokale idrætsforeninger, når vi tænker motion og bevægelse ind i vores dagligdag” siger udvalgsformand Martin Lohse.