Skip to main content

Vilde heste er en stor turistmagnet

I år har Bøtøskoven sat en ny rekord med 55.000 besøgende. Mange af dem er fra hovedstadsområdet og Tyskland, og de er begejstret for skoven og ikke mindst de vilde heste. Det viser en ny rapport.

17. dec 2020

Indhold

  55.000 har besøgt Bøtøskoven på Sydfalster inden året er omme og det er en stigning på 10.000 besøgende sammenlignet med de forrige år. En ny rapport er netop offentliggjort, og den viser, at de besøgende lægger vægt på, at besøge en skov som fremstår på naturens præmisser og, at de får adgang til et unikt sted med mange sjældne dyr og planter.

  ”Det er meget positivt, at så mange besøgende har taget turen til Bøtøskoven. Netop det, at skoven fungerer på naturens præmisser er unikt og giver nogle helt nye naturoplevelser, som mange gerne vil opleve. Vi er i fuld gang med at styrke destinationen Sydfalster og de positive tilkendegivelser, som rapporten indeholder, viser at vi allerede nu er godt på vej,” fortæller udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse.

  Rapporten viser at 32% af gæsterne kommer fra København og omegn og 20% kommer fra Tyskland, hvilket understreger at turistsæsonen trods Covid19 har været god på Lolland-Falster.

  Siden 2017, hvor Den Danske Naturfond købte skoven, har Guldborgsund Kommune været hovedaktør i et naturgenopretningsprojekt, der skal højne biodiversiteten i skoven. Det sker blandt andet med en naturpleje med vilde heste og køer.  

  ”Vi kan se i rapporten, at især de vilde heste er trækplaster for rigtigt mange besøgende. Det glæder mig, at hestene på den måde både kan gavne naturen og samtidig tiltrække turister til vores kommune. Det er et stort og spændende projekt, der er i gang i skoven. Blandt andet er der allerede nu registreret 40 forskellige arter sommerfugle”, siger udvalgsformand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget Peter Bring-Larsen.

  I rapporten er der forslag til hvordan Bøtøskoven kan udvikles, for at blive en endnu mere attraktiv turistdestination. Eksempelvis ved at skabe overdækkede opholdsområder, hvor der er beskrivelser af området natur- og kulturhistorie og man kan spise madpakken og etablere en solnedgangsplads. Alt sammen tiltag, der vil være med til at styrke de besøgendes gode oplevelser i Bøtøskoven.

  ”Vi har fokus på at udvikle hele Sydfalster som én turistdestination fra Marielyst til Gedser, og i det arbejde tager vi de her gode idéer med, som er kommet fra de besøgende. Det er vigtigt at vi bruger, de her store attraktioner, til at styrke hele området”, afslutter Martin Lohse.

  Der er i forbindelse med naturgenopretningsprojektet etableret en følgegruppe. Heri er medlemmer fra grundejerforeninger, grønne organisationer, turisterhvervet, Det Falsterske Digelag m.fl. Følgegruppen vil blive inddraget i den fremtidige proces.

  FAKTA: I forbindelse med Interreg-projektet Tourism Cross Border (TOUR-BO) ønskede Guldborgsund Kommune at afdække gæsternes behov i forbindelse med deres besøg i Bøtøskoven samt forslag til udvikling. Rapporten er en analyse af kvalitative og kvantitative data fra besøgende, naboer og natur- og turismeaktører i området. Naturgenopretningen og driften af området gennemføres i et samarbejde mellem Den Danske Naturfond og Guldborgsund Kommune.

  Brugerundersøgelsen er udarbejdet af ORANGE elevator.

  Dokumenter

  Kontakt

  Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

  Martin Lohse

  Telefon: 25 18 18 13

  E-mail: marlo@guldborgsund.dk


  Formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget

  Peter Bring-Larsen

  Telefon: 25 18 00 02

  E-mail: pbrl@guldborgsund.dk