Skip to main content

Visioner for Slotsbryggen genoplives

Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune har på sit seneste møde besluttet at overtage driften af broerne på Slotsbryggen i Nykøbing. Anledningen bruges til at give nyt liv til den oprindelige vision for Slotsbryggen, hvor liv og kultur tæt på vandet er udgangspunktet.

18. dec 2019

Indhold

  Helt tilbage i Nykøbing Falster Kommunes tid blev der indgået en aftale for vedligehold af Slotsbryggen. Lystbådehavnen Nykøbing F. AMBA skulle stå for vedligehold og drift af anløbsbroerne. Til gengæld fik de indtægterne for bådepladserne.

  Den aftale har vist sig at være en udfordring for lystbådehavnen, som derfor ønsker at få aftalen opsagt. En opsigelse, som Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget, tog stilling til på sit seneste udvalgsmøde.

  -          Vi har valgt at imødekomme AMBA’s ønske, og derfor bliver aftalen opsagt. Det løsner dem fra en svær økonomisk opgave, og samtidig giver det os mulighed for at genoplive de visioner, der oprindeligt var for Slotsbryggen. Det giver os mulighed for at få mere liv og kultur til stedet, og vi kan udnytte den beliggenhed ved vandet endnu bedre end den er i dag, fortæller udvalgsformand Peter Bring-Larsen.

  Hvad der konkret skal ske på Slotsbryggen, skal der nu arbejdes med.

  -          Der skal nu udarbejdes forslag til projekter, som kan give den ønskede udvikling på Slotsbryggen. Det er vigtigt for mig at understrege, at udviklingen af området kommer til at ske i et tæt samspil med ejerforeningerne, erhvervslivet og foreningerne på Slotsbryggen. Skal vi lykkes, så skal vi alle spille sammen, så det kommer vi også til fra de helt indledende faser, understreger udvalgsformanden.

  Privat investor ser muligheder

  Det er ikke kun hos politikerne at potentialet for området er iøjnefaldende. Der er allerede en konkret henvendelse fra en privat investor, som ønsker at investere i området

  -          Det er så positivt, at private investorer også har blik for Slotsbryggen. Og her taler vi endda om en investor, som har undersøgt potentialet i rigtigt mange kommuner, men som ender med at lande på en beliggenhed i Nykøbing, siger Peter Bring-Larsen.

  Det er den private investor Marinavilla, som vil placere fire husbåde ved Slotsbryggen, som skal bruges til fritidsudlejning.

  -          Placeringen er bynær og samtidig tæt på vandet. Oveni er der ikke langt til mange af landets bedste attraktioner. Og med de planer, der nu er fra kommunen side, om at skabe endnu mere miljø i Slotsbryggen, så bliver det et attraktivt sted for os at placere de her husbåde, siger medejer af firmaet Aksel Nielsen.

  Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget har givet deres ja til at udleje en del af havnearealet til husbådene.

  -          Det giver helt nye overnatningsmuligheder, og dermed vil vi også øget turismen hos os. Dermed vil det også give større omsætning i de lokale butikkerne og restauranter, siger Peter Bring-Larsen.

  Det forventes, at de første udviklingsprojekter er klar til at blive fremlagt for ejerforeningerne, erhvervslivet og foreningerne i begyndelsen af det nye år.