Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Kulturnat 2017

Kulturnat 2017 - Guldnat

En guldgrube af oplevelser

Der er masser af stemning og underholdning for store og små, når Guldborgsund Kommune i tæt samarbejde med Vores Nykøbing og kulturaktører i og omkring Nykøbing Falster holder Kulturnat fredag den 29. september.


Nykøbing Falster Skyline By Night. Foto: Maria Wittendorff

Kom og prøv Kulturbankospil i Kulturforsyningen, deltag i åbent atelier for børn og barnlige sjæle i Vandtårnet, snup en meditation i Klosterkirken, tag et hovedspring ned i den danske, klassiske folkelighed med forestillingen UDSPRING på Teatret Masken eller bekæmp en ridder i en ægte middelalder-tvekamp og vind billetter til Middelaldercentret. 


Tvekamp med Ridder Joakim, Middelaldercentret. Foto: Peter Larsen P1-photo

Kulturnatten byder også på uddelingen af Guldborgsund Kommunes Kulturpris 2017 samt årets Fritidspriser på Nykøbing F Teater, så læg vejen forbi og deltag i et brag af en fejring. 

Vores Nykøbing leverer en buket af musikalske indslag på Torvet – og sørger for Late Night i byens butikker frem til kl. 22. I samarbejde med Vores Nykøbing får vi kulturnatten til at glimte med masser af lyseffekter i det offentlige rum.

Med Kulturnatten sætter vi fokus på alle de gode oplevelser og kulturelle attraktioner og værdier, Guldborgsund Kommune har at byde på. Så tag en tur i byen og gå på opdagelse i den lokale kultur.

God Kulturnat til alle!

Dato

29. september 2017

Tidspunkt

Kulturnat kl. 17-22

Sted

I og omkring Nykøbing Falster.


 

Program

KL. 12-17
GULDKANON – KULTUR & KAGE
Allerede fra middag varmer vi på Torvet op til aftenens aktiviteter.
 
I samarbejde med Turistinformationen serverer Guldborgsund Kommune Guldkanon-kage og præsenterer både det nye turismekort og den nye kulturkanon, der sætter fokus på de kulturelle attraktioner og værdier, kommunen har at byde på. Der er også mulighed for at deltage i en konkurrence og vinde fribilletter til en række Guldkanon-seværdigheder.

Torvet, Nykøbing F.

KL. 12-17
MØD BIBLIOTEK og BORGERSERVICE PÅ TORVET
Kom forbi Bibliotekets tipi sammen med dine børn og lav finurlige badges med udklip fra bl.a. kasserede børnebøger. Biblioteket uddeler endvidere deres nye arrangementsprogram, og både børn og voksne kan deltage i en quiz med spændende præmier.

Få også en snak med Borgerservice, hvor du bl.a. kan høre om de seneste digitale løsninger som fx tidsbestilling til pas og kørekort, Mit Betalingsoverblik, brevafstemning til de kommende kommunal-, regions- og ældrerådsvalg eller den nye borger-til-borger-portal Boblberg.

Torvet, Nykøbing F.

KL. 12-17
AF KÆRLIGHED TIL OG IVER EFTER SANDHEDEN…
Nykøbing Falster Sogns Lutherudvalg markerer 500-året for teolog Martin Luthers offentliggørelse af 95 teser om den katolske kirkes myndighed og afladspraksis. Teserne blev ophængt på døren til Wittenberg Slotskirke i 1517 og startede den såkaldte Reformation, der markerer overgangen fra katolicisme til protestantisme.  Lutherudval-get har i årets anledning fået produceret en ny port – Nykøbing Portalen – hvorpå de vil præsentere en række aktuelle emner, som publikum kan debattere. Besøgende inviteres endvidere til at give udtryk for egne meninger af enten samfundsmæssig, historisk eller trosmæssig karakter.

Torvet, Nykøbing F.

KL. 14-15
OMVISNING I TESER (entré)

Fuglsang Kunstmuseum holder omvisning i efterårets særudstilling ’Teser - Danske Samtidskunstnere i dialog med reformationen’. Udstillingen er en del af den nationale fejring af 500-års-jubilæet for den lutherske reformation. Den guidede tur er gratis, når almindelig entré er betalt. Tilmelding ikke nødvendig.

Fuglsang Kunstmuseum, Nystedvej 71, 4891 Toreby Lolland

KL. 16-19
THI STEDES FOR RET

Retten i Nykøbing Falster holder åbent hus med løbende rundvisninger og svar på spørgsmål som 'Hvordan køber jeg en ejendom på tvangsauktion' og 'Hvad foregår der på et fogedretsmøde'?

Vestenborg Allé 8, Nykøbing F.

KL. 17
ROLLESPIL I RETTEN
Retten i Nykøbing Falster laver rollespil over en straffesag.

Vestenborg Allé 8, Nykøbing F.

KL. 17-20
KAN DU SLÅ EN RIDDER

Middelaldercentrets Ridder Joakim dukker op og udfordrer publikum til en ægte middelalderduel. Der vil også være konkurrencer med mulighed for at vinde rabatbilletter til Middelaldercentrets efterårsferieaktiviteter.

Lille Torv, Nykøbing F.

KL. 17-21
FINISSAGE & KUNSTWORKSHOP
Den lokale kunstnergruppe +2 lukker deres udstilling i Vandtårnet, så læg vejen forbi og se værkerne blive taget ned. Samtidig er der åbent atelier for børn og barnlige sjæle. Kom og mærk tårnet.

Hollandsgård 30, Nykøbing F.

KL. 17-22
GULDNAT LIVE MUSIK

Der er sammensat et varieret musikprogram for aftenen, der præsenteres på både Torvet, Lille Torv, Nykøbing F. Teater og Kulturforsyningen. 

LILLE TORV

Kl. 16:15

Tamra Rosanes

 

TORVET

Kl. 17-17:45

Amalie & Laura

 

Kl. 18:30-19:15

Arne Olsen Trio

 

Kl. 19:45-20:30

Ezekiel

 

Kl. 21:15-22:00

Artisterne

 

KULTURFORSYNINGEN

Kl. 20:45

Malmø

 

NYKØBING F. TEATER

Kl. 21:45

Christina Boelskifte

 

KL. 17.17-20.17
MEDITATIONER I KLOSTERKIRKEN
Ved hvert af minuttallene 17 – 37 – 57 dvæles der i 7 minutter over en tiendedel af Fadervor. Første meditation er kl. 17.17. Hver meditation indeholder en refleksion og et musikstykke. John Andersen er præsten. Jan Ole Vanggaard er organisten. Flemming Christian Hansen er komponisten. Sidste meditation er kl. 20.17.

Klosterkirken i Nykøbing F, Kirkepladsen 1, Nykøbing F.

KL. 18
HISTORIEFORTÆLLING OG MIDDAG I CZARENS HUS

Restaurant Czarens Hus og Museum Lolland-Falster inviterer indenfor til en aften med fokus på husets historie. Czarens Hus har sammensat en tre-retters middag, der forholder sig til Zar Peter den Stores besøg i det gamle gæstgiveri i 1716. Aftenen indledes med en introduktion til Czarens Hus v. museumsinspektør for Museum Lolland-Falster, Marie Brinch.

Tilmelding nødvendig hos Julie Damgaard Nielsen: judn@guldborgsund.dk eller 25 18 18 99.

Czarens Hus, Langgade 2, Nykøbing F.


Kl. 18-22
LIVE MALERI

Oplev live maleri, når kunstner Bent Erik Neumann skaber et kunstværk på Torvet. Følg processen i stor projektion på Nykøbing F. Teaters facade.

Torvet, Nykøbing F.

KL. 18.30-23
MAD, MUSIK, TEATER, BANKO, LOKALHISTORIE & ÅBNE VÆRKSTEDER PÅ KULTURFORSYNINGEN
kl. 18.30: Madhuset Bruun og Stenersen byder i samarbejde med CultHus og Teatret Masken på lækre, gratis grillsandwich indtil alt er spist.

Kl. 18.45-19.15: Sprøjtehusteatret byder indenfor og giver nogle numre fra deres kommende PH portrætforestilling.

Kl. 19-22: “Kend dit kamera” og fotoudstilling v. Fotoklubben Guldborgsund. Medlemmer af Fotoklubben Guldborgsund vil være til stede og give råd/vejledning omkring brugen af dit kamera.

Kl. 19.30: UDSPRING, kabaret på Teatret Masken. Det vigtige er ikke, hvor man lander – men at man springer. Entre: 180 kr./85 kr. for unge op til 26 eller ved fremvisning af studiekort.

Kl. 20.45: Århusianske MALMØ, som netop har udgivet debutalbummet We Come From The Stars, optræder i caféen. Musikken er opstået delvist i Himalayas bjerge og delvist i Aarhus. Entre: 30 kr. (er dog inkluderet i teaterbillet).

Hele aftenen:
Åbent Værksted i Musiksalen hvor alle får mulighed for at være kreative. Temaet i år er:  ”Dengang i 70´erne”.

Pop-up Bankospil med præmier sponsoreret af lokale kulturinstitutioner.

Flerkulturelt Center byder på lækre smagsprøver fra forskellige lande, og du får mulighed for at møde og få en snak med de mange aktive borgere, som kommer i centret.

Er du interesseret i bygningsbevarelse og lokalhistorie, så har du mulighed for at hilse på medlemmer fra Kulturmindeforeningen Nykøbing F og høre meget mere om foreningens arbejde og arrangementer. I foreningens bod er der bogudsalg på Kulturmindeforeningens restlager af bøger fra tidligere år.

Caféen holder åbent frem til kl. 23.00, hvor du har mulighed for at købe vin/øl/vand og kaffe/te.

Kulturforsyningen, Voldgade 1, Nykøbing F.

KL. 19-20.30
BESØG FRIMURERLOGEN DAGMAR
Den Danske Frimurerorden inviterer indenfor i logens lokaler i Nykøbing, hvor fire hemmelige rum vil blive åbnet. Hvert kvarter vil der være orientering i og om de enkelte sale.
Tilmelding er ikke nødvendig, bare mød op.

Brovejen 2, Nykøbing F (adgang fra Nørregade)

KL. 19-21
OMVISNING PÅ SUKKERFABRIKKEN

Kom og oplev roekampagnen på tætteste hold. I forbindelse med Kulturnatten åbner Sukkerfabrikken dørene for et begrænset antal besøgende, der på en omvisning kan opleve, hvordan sukkerroerne forarbejdes. Der er adgang for i alt 40 personer, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet. Kontakt Anne Lise Rasmussen på mail: nykobing.sugar@nordicsugar.com og skriv ’Tilmelding til Kulturnat’ i emnefeltet.
Af hensyn til sikkerheden skal der oplyses for- og efternavn på alle interesserede. Bemærk at aldersgrænsen er 14 år, og at deltagere skal være godt gående. Mødested oplyses ved bekræftelse.

KL. 19-22
PRISFEST PÅ NYKØBING F TEATER
Guldborgsund Kommune er igen i år vært ved et større prisfestarrangement, hvor vi fejrer de personer, der har vundet medaljer i det foregående år, og de personer, der har gjort en særlig indsats i foreningerne og på kulturområdet. Desuden uddeles 4 fritidspriser – Årets Ildsjæl, Årets Idrætspræstation, Årets Forening og Årets Fund - samt Årets Kulturpris. 
Dørene åbnes kl. 18:45, og alle er velkomne. Så læg vejen forbi og hyld de borgere, der har gjort en særlig indsats inden for deres felt i det forgangne år.

Nykøbing F Teater, Østergågade 2, Nykøbing F.

KL. 22
GULDNAT-AFSLUTNING
Vi inviterer alle til at mødes på Torvet, hvor Kultur, Turisme og Bosætningsudvalgets formand, Martin Lohse, runder aftenen af.

Tak for i år!

Torvet, Nykøbing F.

Senest opdateret:  06. Oktober 2017

Kontakt

Borger & Branding
Kultur, Turisme og Bosætning
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 15 00

TELEFONTIDER

Mandag-onsdag: 9-15
Torsdag 9-17.30
Fredag 9-12

EAN NR.:
579 800 715 0921

Send os en mail