Genveje

Guldborgsund Kommune

Værktøjer

Kulturnat 2018

Kulturnat 2018 – Mellem Lys og Mørke

Årets Kulturnat falder kun en uge efter efterårsjævndøgn, hvor dag og nat er næsten lige lange. På efterårsjævndøgn står solen op stik øst og går ned stik vest. Nu er sommeren officielt gået på hæld; efteråret er astronomisk varslet, og det varer frem til vintersolhverv.

Vi markerer efterårets komme med Kulturnat i Nykøbing Falster. En dag og aften fyldt med aktiviteter skabt af kommunens mange kulturaktører. Kulturnattens omdrejningspunkt vil være et stort telt på Torvet. Her vil der være musik, oplæsning, teater, workshops, byvandringer og bud på, hvordan et kunstmuseum smager.

Kulturnatten byder også på uddelingen af Guldborgsund Kommunes Kulturpris 2018 samt årets Fritidspriser på Nykøbing F. Teater, så læg vejen forbi og deltag i et brag af en fejring. 

I samarbejde med Culthus og Vores Nykøbing får vi kulturnatten til at glimte med lyseffekter i byrummet.

Med Kulturnatten sætter vi fokus på alle de gode oplevelser og kulturelle attraktioner og værdier, Guldborgsund Kommune har at byde på.

Så kom og deltag i en Kulturnat, der folder sig ud mellem lys og mørke.

Dato

28. september 2018

Tidspunkt

Kulturnat kl. 14-22

Sted

På og omkring Torvet i Nykøbing F.

Program

Events på podiescenen i teltet på Torvet

 • Kl. 14: Åbningstale
 • Kl. 15-15:45: Børnekoncert med Ulla Abdulla – kvalitetsmusik for børn. Arrangeret af Culthus (lydprøve 20 min – mellem 13-14).
   
 • Kl. 16:15-16:45 – StORDstrømmen forfatterforening læser op
  To af StORDstrømmens medlemmer, Michael Næsted Nielsen og Marianne Christensen, vil give smagsprøver fra deres egne bøger. Michael vil læse et uddrag fra en novelle, der er udgivet af forlaget Cadeau i serien Let-gys, om en uhyggelig gammel præstegård, der er hjemsøgt af et spøgelse, og Marianne Christensen vil læse digte fra sin meget roste digtsamling, Blå måne skinner hvidt lys.
   
 • Kl. 17:50: Ensemble Storstrøm trækker en vinder af deres musik-konkurrence
   
 • Kl. 18.00-19:00: Musikskolen underholder
   
 • Kl. 19:30-19:50: Sprøjtehusteatret underholder
   
 • Kl. 20:00-20:30: Mary’s Men, Højskolen Marielyst
  Mary’s Men spiller irsk folkemusik. Mary’s Men er husorkester på Højskolen Marielyst og består af Peter Søvad på kontrabas, Simon Vikstrøm på violin, Kåre Lind på fløjte og Jan Borre på guitar.

Events i byrummet

 • Kl. 14.30 og 16.30: Byvandring med Museum Lolland-Falster, hvor museet tager dig med rundt og fortæller om Nykøbings lange og spændende historie. Hør om middelalderbyen, slottets historie og om nogle af byens mange borgere. Max. deltagere 30 ps. Først til mølle. Afgang fra Bjørnebrønden på Torvet.
   
 • Kl. 17-17:45: Teatret Masken: Jekyll on Ice, på Torvet
  JEKYLL ON ICE! er en boblende visuel komedie.
  Oplev Paolo Nanis følsomme og indadvendte klovn Jekyll som den generte issælger, der kommer på voldsom glatis. Da Jekyll forsøger at opfinde verdens bedste is, og ingredienserne blandes forkert, dukker hans fandenivoldske modsætning Hyde frem fra det skjulte (i tilfælde af regn rykkes forestillingen indendørs)
   
 • Citytogtur med Thomas fra Lokalhistorisk Arkiv
  Thomas Bogtoft Møller, registrator, bibliotekar og arkivar, vil fortælle om gadenavne og deres relation til byens historie. Hvordan har området tidligere set ud, og hvilken funktioner har pladserne og bygningerne haft? Er der stadig spor efter de to store institutioner, kongehuset og Franciskaner munkeordenen, som tidligere var en vigtig del af Nykøbing F’s bybillede? Afgang fra Torvet kl. 14:00, 15:00 og 16:00.

Nykøbing F Teater

 • Kl. 17:30-18:00: Lyskorridor på Nykøbing F. Teater. Med de lamper og andre lyseffekter, vi har skabt på dagens workshops, byder vi gæsterne til årets Prisfest velkommen på trappen op til teatersalen. Bemærk, at vi inviterer spejderne til at komme og lave lyseffekter sammen med de øvrige Kulturnat-deltagere.
   
 • Kl. 18:45–22:00 Guldborgsund Kommunes Prisfest på Nykøbing F. Teater
  Alle er velkomne til at deltage i aftenens prisfest. Dørene åbnes kl. 18.45. Kom og deltag i hædringen af alle de mange dygtige idrætsudøvere som har hentet medaljer hjem til Guldborgsund. Vi uddeler også de fire Fritidspriser – Årets Ildsjæl, Årets idrætspræstation, Årets forening og Årets fund.
  Som afslutning på aftenen afsløres, hvem der skal hyldes med Årets Kulturpris.
  Foruden hædring af mestre og ildsjæle vil der være underholdning og musik leveret af Musikskolen, som markerer deres 40-års jubilæum.
   
 • Kl. 22:00 Christina Boelskifte synger i teatrets foyer.

Frimurerlogen Dagmar

 • Kl. 19, 19:30 og 20: Omvisninger hos Den Danske Frimurerorden - Hvad er frimureriet? Og kender du historien om en af Nykøbing F's mest markante bygninger?
  Sted: Frimurerlogen Dagmar, Brovejen 2, 4800 Nykøbing F.

Stande i teltet på Torvet

Standene har åbent kl. 14-17:30. Kom og mød:

 • Guldborgsund Bibliotekerne
  • Børnebiblioteket vil stå for et værksted, hvor man kan lave sine egne lamper af syltetøjsglas, som så kan pyntes med glimmer, pailletter, perler og silkepapir. 
  • I ”Lampeværkstedet” kan de lidt ældre børn samt deres forældre lave lamper fra dele, der på forhånd er skåret ud – og få lamperne med hjem.
  • Der vil blive indrettet et boghjørne med bøger, der passer ind i det overordnede tema, og der vil være en konkurrence som kører hele dagen. Endelig opsætter biblioteket sin badgemaskine, så børn kan komme og lave deres egen badge ud af kasserede bøger.
    
 • Culthus
  Lysende øjne og gopler i natten! - Lanterneworkshop med billedskolen, Culthus.
  Kom og dekorér en lanterne og vær med til at lyse kulturnatten op!!
   
 • Fuglsang Kunstmuseum + Fuglsang Kunstmuseums Venner
  Hvordan smager et kunstmuseum?
  Kom og få en smagsprøve på Fuglsang Kunstmuseums lækre specialfremstillede signatur-is med ingredienser der afspejler den fine samling af dansk kunst.
  Hør også om museets udstillinger og formidlingstilbud.
   
 • Teatret Masken
  Teatret Masken byder på et hav af spændende arrangementer. Ud over teater i forskellige genrer, er der også livemusik og Filosofiske Samtalesaloner, så kom og lad dig inspirere. På Teatret Masken får du oplevelser, der varer længere end selve forestillingen – oplevelser, der rører dig.
   
 • Ensemble Storstrøm + Fuglsang Musikforening
  • Hvad er klassisk musik? Hvem spiller klassisk musik? Hvor kan man lytte til klassisk musik? Hvor bor Ensemble Storstrøm? Kom og mød nogen af dem, der står bag Ensemble Storstrøm og deltag i konkurrencen om en koncert med Ensemble Storstrøm hjemme i din dagligstue.
  • Mød også Fuglsang Musikforening og hør om foreningens mange koncerter, spillet og sunget af de ypperste kunstnere fra ind- og udland – og målrettet alle aldre. Du kan endvidere deltage i en musikquiz – der er et anseeligt antal gratis billetter til Sæson 2018-2019 på højkant.
    
 • Produktionsskolen Multicenter Syd 
  Mød os i teltet på Kulturnatten. Skal du bruge en værtindegave, fødselsdagsgave eller en gave til dig selv? Vi har brugskunst i mange udgaver og vi laver ansigtsmaling for byens børn fra 14-17:30.
   
 • Forfatterforeningen StORDstrømmen
  Kom og hør om foreningen, som er en interessegruppe under Dansk Forfatterforening, der er for forfattere, fortællere, dramatikere og illustratorer bosiddende i kommunerne i det gamle Storstrøms Amt. StORDstrømmen er stedet for kollegialt samvær, vidensdeling, tips og tricks, når det gælder om at få udgivet bøger, hvordan man henvender sig til et forlag o. lign.
   
 • Sct. Georgs Gildet (stand væk fra gågaden)
  ”Én gang spejder, altid spejder”.
  Husker du tiden med kammeraterne, lejrbålet, patruljen, natløbet? Eller har du haft en rigtig god tid som forælder til et barn, der har været spejder? Sct. Georgs Gildet er det naturlige sted for voksne at genfinde spejderværdierne og fællesskabet. Vi arbejder aktivt med personlig udvikling, støtter spejderarbejdet og deltager i løsningen af humanitære og samfundsmæssige opgaver. Alt sammen samtidig med, at vi har det sjovt og hyggeligt sammen. Har du lyst til at høre mere, står vi parat til at møde dig.
   
 • GUR 
  Kom og mød kommunens ungdomsråd. Hør om vores arbejde for at forbedre de unges liv i Guldborgsund, og fortæl os gerne hvad du oplever af udfordringer i hverdagen.
   
 • Sydhavsøernes Baldansere
  Sydhavsøernes Baldansere er en forening, hvis formål er at bevare de gamle herskabsdanse fra 1800-tallet. Foreningen ønsker alle danselystne velkommen til foreningen. Hovedformålene er dansen og fint samvær. Kom og hør nærmere om danselivet – og få måske en lille dans
   
 • Dagligstuekoncerter og Nysted Lyrik- og Visefestival 
  Kom og hør om programmet for koncerterne i Maglebrænde samt om Aarestrup Foreningens kulturelle virke.
   
 • Nordfalsters Koncerthus og Orenæs Saloner 
  Orenæs Saloner og Nordfalsters Koncerthus fortæller om fremtidens koncerter og arrangementer og om koncerthuset i Nørre Alslev.
   
 • Byhusforeningen i Nysted (Nysted Biograf-Teater).


Nykøbing Falster Skyline By Night. Foto: Maria Wittendorff

Senest opdateret:  17. September 2018

Kontakt

Borger & Branding
Kultur, Turisme og Bosætning
Parkvej 37
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 15 00

TELEFONTIDER

Mandag-onsdag: 9-15
Torsdag 9-17.30
Fredag 9-12

EAN NR.:
579 800 715 0921

Send os en mail