Gå til hovedindhold

AULA

Aula er en digitale informationsplatform, der sikrer et sikkert rum for god og nem kommunikation mellem forældre og daginstitution.

Far og datter

Indhold

  Sikkerhed i Aula

  Aula opbevarer udelukkende data, der er nødvendige for, at Aula kan fungere som samarbejdsplatform mellem hjem og institution. Men via de data, som brugeren deler – fx via beskeder eller i kalenderen – kan Aula komme til at indeholde yderligere informationer. Du kan læse mere om sikkerheden i Aula her.

  Samtykker og tilladelser

  Når du bruger Aula første gang vil du blive bedt om at tage stilling til samtykker og tilladelser. Det drejer sig eksempelvis om, om der må vises billeder af dit barn eller børn i Aula. Samtykker er generelle samtykker som alle brugere af Aula bliver bedt om tage stilling til – fx visning af billeder – mens tilladelser er lokalt bestemte. Det kan fx være om børnene må køre med i institutionens bus eller selv må gå hjem fra skole.

  Almindelige og personfølsomme oplysninger

  Af hensyn til sikkerheden i Aula skal man markere, hvis de beskeder man sender indeholder personfølsomme oplysninger. Hvis de gør, vil modtageren skulle bruge f.eks. NemID, fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse for at få adgang til beskeden. Hvis du er i tvivl om hvad der bliver betragtet som personfølsomme oplysninger kan du læse datatilsynets definitioner her eller spørge på din institution.

  Opmærkning af billeder

  Når man lægger portrætbilleder ind i Aula skal man opmærke billederne – altså fortælle hvem der er med på billedet – det der også kaldes at “tagge”. Billeder vises kun i Aula, hvis de personer, der er tagget, har givet samtykke til at det. For personer under 16 er det som udgangspunkt forældrene, der skal give samtykke, men den enkelte kommune kan vælge en anden aldersgrænse. Billeder kan dog også være situationsbilleder, som ikke skal tagges.

  Hjælp til Aula

  Du kan finde hjælp til brugen af Aula, og se de mest stillede spørgsmål fra forældre på Aulas egen infoside.

  Her er linket til aulainfo.dk (åbner i et nyt vindue).