Gå til hovedindhold

Betaling for børnepasning i Guldborgsund Kommune

Her på siden kan du læse mere om betaling for børnepasning i Guldborgsund Kommune.

Ældre end 6 mdr.

Indhold

  Betaling

  Din egenbetaling udgør 25 % af de faktiske udgifter, for at have dit barn i dagtilbud. De resterende 75 % dækkes af kommunen som et grundtilskud.

  Du skal betale månedsvis forud, og du vil modtage et indbetalingskort i din digitale postkasse. Du kan tilmelde betalingen til Betalingsservice gennem din bank.

  Hvis du ikke betaler, bliver det beløb du skylder, sendt til modregning i dine børnepenge/din børnefamilieydelse i Gældsstyrelsen.

  For sen betaling

  Betaler du ikke til tiden, vil du modtage en rykker med gebyr på 250 kr.
  Du kan få to rykkere på en betaling, hvilket betyder rykkergebyrer på i alt 500 kr.
  Hvis du i forvejen skylder penge får du kun én rykker, før kravet om betaling bliver sendt til Gældsstyrelsen, til modregning i dine børnepenge/børnefamilieydelse
  Vær opmærksom på, at Gældsstyrelsen opkræver deres egne gebyrer og renter (ca. 8%) i forbindelse med inddrivelse af skyldige beløb.

  Reguleringsbeløb

  Hvis du er bevilget et økonomisk fripladstilskud, og din indkomst varierer fra måned til måned, vil du enten skulle betale mere i en måned, eller du vil have penge til gode i en måned.

  Hvis du har tilmeldt betalingen til Betalingsservice, vil beløbet blive reguleret automatisk

  • Du bliver enten trukket, hvis du har haft en højere indkomst
  • eller din ”normale” betaling vil blive lavere, hvis du har haft en lavere indkomst

  Der går to måneder fra dit økonomiske fripladstilskud bliver genberegnet, til den måned, hvor reguleringen sker.

  Penge til gode / penge du skylder

  Hvis du skylder penge vil det reguleringsbeløb du har til gode, blive modregnet i det du skylder,. Du vil derfor ikke få en lavere opkrævning, eller få penge udbetalt.

  Hvis du ikke skylder noget, vil det reguleringsbeløb, du har til gode blive modregnet i din næste opkrævning.
  Hvis du ikke skal betale noget (fx hvis dit barn er udmeldt), vil de penge, du har til gode, blive indsat på din NEM-konto.

  Afdragsordning

  Hvis du ikke har råd til at betale reguleringsbeløbet lige nu, eller på én gang, har du mulighed for enten at få forlænget betalingsfristen, eller at aftale en afdragsordning med Opkrævnings afdelingen.

  Du skal være opmærksom på, at selvom du har aftalt en afdragsordning med Opkrævningens afdelingen, vil kravet om de penge du skylder , alligevel blive sendt til Gældsstyrelsen.

  Mit Betalingsoverblik

  På forsiden af Guldborgsund Kommunes hjemmeside, kan du logge ind på ”Mit Betalingsoverblik” (kræver MitID)

  På Mit Betalingsoverblik kan du få et overblik over alle de regninger, der kommer fra Guldborgsund Kommune, og hvad du eventuelt skylder Guldborgsund Kommune.

   

  Mit Betalingsoverblik (åbner i et nyt vindue)