Gå til hovedindhold

Familie & Alkohol

Gratis og anonym rådgivning for hele familien.

Indhold

  Fylder alkohol for meget i din familie?

  Små ændringer kan gøre en stor forskel. Vi tilbyder gratis og anonym rådgivning, der giver gode resultater for hele familien.

  Tilbuddet er til alle familier i Guldborgsund Kommune. Rådgivningen foregår ved samtaler i hyggelige og diskrete lokaler i Nykøbing Falster, derudover har vi også mulighed for at komme til dig.

  Vores team af rådgivere er erfarne professionelle og ved, hvad der skal til for at hjælpe hele familien.

  Læs mere om tilbuddet og få svar på ofte stillede spørgsmål nederst på siden.

  Kontakt

  Du kan både henvende dig, hvis du selv vil have bedre alkoholvaner, eller hvis du er bekymret for en anden.

  Er du i tvivl, om dette tilbud er noget for dig? Du kan altid ringe og høre nærmere helt uforpligtende. Du kan være anonym, og vi har tavshedspligt.

  Kontakt Jacob på telefon 25 18 96 20.

  Ofte stillede spørgsmål

  Tilbuddet er til børnefamilier, hvor alkohol er begyndt at fylde for meget. Vi er et tilbud til både børn og voksne. Alle kan henvende sig, og man behøver ikke tage hele sin familie med.

  Når du ringer, får du fat på en medarbejder fra Familie og Alkohol, hvor det er muligt at få en uforpligtende snak om det, der bekymrer dig.

  Børn bliver ikke fjernet, fordi alkohol fylder for meget i en periode. Der skal mange andre ting til samtidig, hvis børn skal fjernes fra hjemmet. Kommunen vil hellere igangsætte hjælp til familien, fx i form af kontaktperson eller støtte i hjemmet.

  Det, at man søger hjælp til et alkoholproblem, vil altid være en god idé, da det over år kan udvikle sig, så man ikke længere er den udgave af sig selv, man ønsker at være.

  Hvis du befinder dig på denne side og undersøger netop det spørgsmål, vil det være en god idé at kontakte os, din egen læge, en anden alkoholrådgivning eller lignende og få talt om de tanker, du har.

  Du har måske ikke et alkoholproblem, men måske et overforbrug, eller alkohol er blevet en uhensigtsmæssig medspiller i dit liv? Du kan også stille dig selv nedenstående spørgsmål:

  • Er der nogen i din nærmeste omgangskreds, der har ytret bekymring i forhold til dine alkoholvaner?
  • Er du selv bekymret for dine alkoholvaner?
  • Er dit alkoholindtag noget, du skjuler, fx lader en øl stå fremme, mens du drikker andre ting i smug og bortskaffer evt. flasker og dåser for at undgå konflikter?

  Nej, det er der ikke. Deltagelse i tilbuddet er anonymt. Din familie vil blive registreret i vores system, men det er kun den eller de rådgivere, som er ansat i Familie og Alkohol, og som har med din familie at gøre, der ved, at du deltager og har adgang til systemet.

  Forløbet foregår primært gennem samtaler.

  Vi hjælper også med kontakt til evt. læge, hvis der er behov for medicinsk behandling.

  Vi tilbyder samtaleforløb til alle i familien – både børn og voksne, da det påvirker alle i en familie, når alkohol fylder for meget. Typiske samtaleemner kan være: Tillid, kommunikation i familien, håndtering af trang, viden om hvad alkohol gør ved alle i en familie, ”passe på sig selv”, konflikter, håndtering af ubehagelige følelser m.v.

  Ja, det kan du godt. Vi forsøger at tilrettelægge samtaler, så man kan passe sit job, og vi har mulighed for at tilbyde samtaler sidst på eftermiddagen. Ved et længere samtaleforløb kan det selvfølgelig være nødvendigt ind i mellem at være lidt fleksibel i forhold til tider, fx tage en time tidligere fri eller lignende.

  Ja, det kan du. Du er altid velkommen til at kontakte os og få en samtale. Hvis vi skal tale sammen flere gange, skal din mor og far give lov til, at vi taler sammen.

  Det er en rigtig god ide at tale med nogen, hvis din mor eller far drikker for meget. Der er mange børn og unge, som oplever noget lignende det, du oplever. Hos Familie og Alkohol kan du tale med en om, hvordan du har det, hvad du oplever, og du har mulighed for at deltage i en gruppe sammen med andre børn og unge, som har oplevet noget lignende.

  Børn og unge fortæller ofte, at det bliver meget ensomt, når man ikke synes, man kan tale med nogen om, hvad man oplever. Flere kommer endda til at føle sig forkerte eller føler, at det er deres skyld. Det er aldrig et barns skyld, når der bliver drukket for meget derhjemme.

  Ja, det kan du. Du kan både få råd og vejledning i, hvordan du kan forholde dig og du kan sagtens starte et samtaleforløb, selvom din samlever ikke ønsker at deltage. Det er rigtig godt at få talt med nogen om, hvad du oplever, og hvordan du har det, da det er svært at være pårørende til en, der drikker for meget.

  Man vil for det meste kunne starte et samtaleforløb op inden for en uge og altid inden for 14 dage.

  Det er meget individuelt, så det er svært at give et klart svar på. Vi tilrettelægger altid forløbet ud fra dit og din families behov. Nogle kommer til 3-5 samtaler over en måned eller to, andre kommer til mange samtaler over 5-6 måneder. Det afhænger af behovet.