Gå til hovedindhold

Arbejdsløshedsdagpenge i udlandet

Her kan du læse mere om arbejdsløshedsdagpenge i udlandet.

Jobcenter Guldborgsund

Indhold

  11.04.2024 12.18

  Om at arbejde i udlandet

  Du kan få dagpenge med til et EØS-land eller Schweiz i op til 3 måneder, men du skal søge om det, inden du rejser.

  Læs mere om social sikring i udlandet:

  Er du selvstændig erhvervsdrivende, og skal du i en begrænset periode arbejde i et andet land, kan du fortsat være arbejdsløshedsforsikret i det land, hvor din virksomhed normalt drives.

  Hvis du skal arbejde i et EØS-land (EU-lande samt Norge, Island og Liechtenstein) eller Schweiz, skal du være forsikret i det land, du arbejder i. Ellers risikerer du at miste retten til dagpenge. Det gælder også, hvis du bor i ét land og arbejder i et andet, dvs. er grænsearbejder.

  Du kan læse mere på Folketingets hjemmeside for EU-oplysning om EØS-samarbejdet:

  Er du udsendt og skal arbejde for en dansk arbejdsgiver, kan du fortsat være forsikret i Danmark. Udstationeres du til et andet EØS-land, skal du dog have udsendelsen godkendt af Udbetaling Danmark International Social Sikring, for at du kan bevare dit medlemskab af en dansk a-kasse.

  Læs mere om social sikring i udlandet:

  Hvis du bor i et land og arbejder i et andet, er du grænsearbejder, og du skal derfor være arbejdsløshedsforsikret i det land, hvor du arbejder. Der gælder særlige regler for grænsearbejdere, der bliver arbejdsløse. Reglerne afhænger af, om du vender tilbage til din bopæl mindst én gang om ugen eller ej, om der er tale om delvis, periodisk eller fuld ledighed.

  Du skal kontakte din a-kasse for individuel vejledning.

  Du kan klage over afgørelser fra din a-kasser eller jobcenter til Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg:

  Lovgivning

  Skrevet af borger.dk

  Kontakt