Gå til hovedindhold

Sådan kom de andre igang

Her på siden kan du læse om, hvordan andre er kommet i gang. Vi kalder det vores lokale GULD-historier.

Hesnæs strand

Indhold

  Et foreningsfælleskab der trækker

  Louise Fuglsang Holmquist er bosat tæt på Guldborgsund og har ofte ønsket, at dyrke vandsport og gerne sammen med andre.
  For et par måneder siden blev hun bekendt med, at NFR - Nykøbing F. Roklub startede hold op for Stand up paddle.
  Stand up paddle også kaldet SUP er den mest hurtigt voksende aktivitet på vandet i øjeblikket.

  SUP er en form for surfing, hvor man står på et board med en paddel, som bruges til, at navigere og komme frem med og i forhold til andre surf-discipliner, så er SUP forholdsvis let, at komme til at lære. Det eneste krav er, at man skal kunne svømme 300 meter.
  Da Louise så roklubbens invitation til en informationsaften om Stand up paddle, besluttede hun sig for at møde op for at se hvad det var for noget.

  Louise har nu gennemgået SUP-kursus og er nu frigivet til, frit at kunne bruge klubbens boards og det har hun bestemt ikke fortrudt: "Udover at det er super sjovt og udfordrerne at dyrke SUP, så var et godt fællesskab også vigtigt for mig, og i roklubben får jeg både masser af motion og er en del af et fantastisk fællesskab. Det er jo også med til at holde en i gang, da man ved de andre forventer at man møder op"

  Holdet startede op i foråret 2019 og består nu af 15 paddlere som alle er under 40 år. En ny aktiv målgruppe for foreningen.
  Hvis du eller din familie kunne tænke sig en prøvetime kan det aftales med instruktør Søren Mondrup på mail: soerenmondrup@gmail.com

  Klubbens sup-instruktør underviser i de grundlæggende principper som balance, fokus på teknik, sikkerhed, vendinger, vejr og vind m.m. undervisningen tager ca. 7 – 8 timer. Klubben stiller gerne boards, svømmeveste og våddragter til rådighed.

  Klik her for at læse mere om SUP på www.nfr.dk

  Når børnene kan komme med til SUP, bliver der tid til træning

  SUP står for Stand Up Paddle, og det er præcis det, du gør: Du står på et bræt, mens du padler derud af.

  Gitte Rye Nielsen og Jimmy Madsen (billede) er SUP-instruktører i Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund, som med stor succes startede aktiviteten op for hele familien for lidt over et år siden.

  Ifølge Jimmy er det ikke helt så overraskende, at aktiviteten er blevet et hit i Stubbekøbing "SUP er en aktivitet, hvor sport og fritid bliver en helhed og SUP-træningen kan opleves af alle, uagtet alder"

  For Gitte har aktiviteten også været en god måde at lære andre fra lokalsamfundet at kende, og en god måde at være i naturen på: ”Det er vigtigt at lære at kende vandet, være bevidst om vind, strøm og havtemperatur, så vi får størst glæde af mulighederne - Danmark har trods alt 7600 km kysttrækning, så der nok at tage af. SUP sporten giver frisk luft, socialt samvær, masser af motion, god opbygning af balancen, og er samtidig afstressende fra en evt. travl arbejdsdag.

  Men bedst af alt så er SUP en familiesport, hvor alle i familien på hvert sit board, kan være sammen om en fælles aktivitet i sit eget tempo og bruge den tid, som man synes er passende”.

  Kunne du have lyst til at prøve SUP?

  Alle er velkomne i Sejl og Motorbådsklubben Grønsund i Stubbekøbing, hvor der trænes hver mandag og onsdag 18.00-20.00 indtil oktober.
  Der er gode omklædnings- og træningsforhold og uddannede dygtige instruktører.
  SUP-board, sikkerhedsvest og våddragt er gratis til lån.

  Kontaktperson: Leif Christensen

  Mail: ibc@mail.tele.dk 

  Når vægt, alder og form ikke er en hindring

  Jari Mathisen er en af de 100 nye mandfolk på MTB som vi har fået i Vores Guldborgsund. Jari cykler MTB hos Boldklubben Frem Sakskøbing som tilbage i maj startede et hold op.

  Mandfolk på MTB er Mountainbike, hvor der er skruet ned for tempo og ambitionsniveau og i stedet skruet op for hygge, samvær og grill-pølser.

  Konceptet er under Bevæg dig for livet - Cykling hvor Martin Wang Hjørngaard er udviklingskonsulent. Han forklarer, at konceptet henvender sig til mænd som føler, at den traditionelle cykelklub ikke er noget for dem.
  "Der findes så mange familiefædre og andre mandfolk ude i Danmark, som på et tidspunkt fik en ide om, at det der MTB ville være en super god motionsform for dem. Men hvis man har en forestilling om, at ambitionsniveau og tempo er alt for højt nede i den lokale MTB-klub, så ender det med, at cyklen får lov at stå til pynt i garagen. Den historie møder vi desværre ofte," siger Martin Wang Hjørngaard.

  For Jari fra Sakskøbing er konceptet også det helt rigtige "Det fællesskab der er gør, at jeg kommer ud og bevæger mig mindst en gang om ugen får pulsen op og sved på panden."
  Jari er tæt på Mr. 100%, han har kun misset en enkelt tur.
  Mandfolk på MTB findes hos Trailstars Falster, Nørre Alslev Gymnastikforening og B. Frem Sakskøbing. Der er siden opstarten af maj ca. startet 100 nye mandfolk op fordelt på de tre foreninger som er igang.

  Når Emil er træning - træner mor samtidig

  Emil går til svømning i Svømmeklubben SYD hver tirsdag og det er han rigtig glad for. Hans mor Liridona kører ham til træning, og venter ofte på at Emil er færdig med dagens træning. Men i stedet for at sidde og vente på Emil, har Liridona taget svømmetøjet med og tager nu brug af Svømmecentrene på Falsters nye forældretilbud.

  Svømmecentrene på Falster har forsøgt sig med et godt tilbud til svømmeklubbens forældre. I centrets offentlige åbningstid, hvor børnene træner, kan forældre købe en svømmebillet til 20 kr. som gælder til banesvømning i de 30 min. børnene træner på den anden side af banetovet.

  Liridora har tidligere ikke altid haft mulighed for, at dyrke motion i hverdagen, fordi hun så skulle have passet Emil. Men her kan de træne samtidig:
  "Jeg skal jo alligevel køre ham, så kan jeg lige så godt få bevæget mig lidt, i stedet for blot at sidde og vente. Derudover er jeg glad for tilbuddet, som er til at betale" udtaler Liridona.
  Udover det er Liridona gravid og her er svømning netop en god motionsform, da man jo bliver vægtløs i vandet."

  Vil du høre mere til dette tilbud, så kontakt Svømmecentrene på Falster - klik her for at åbne Svømmecentrenes Facebook-side

  Tilbuddet er en del af "Bevæg dig for livet"-projektet!

  Mere bevægelse i svømmehallen

  Bitten Kramer er teknisk servicemedarbejder i Nykøbing F. Svømmecenter, men hendes arbejdsdag byder på meget mere end at være livredder. For i Guldborgsund Kommune er vi "Bevæg dig for livet-visionskommune", og det betyder, at vi ønsker at få mere bevægelse ind i hverdagen hos borgerne, og mere aktivitet i svømmehallerne.

  Derfor tilbyder Svømmecentret hold i Aquafit og varmvandstræning, som de tekniske servicemedarbejdere i svømmehallen er blevet uddannet til - og så giver det flere gæster i butikken.

  Bitten har både fået en mere travl og mere givende arbejdsdag. "Der er flere gæster i butikken, og det er skønt. Det er win-win fordi brugerne får bevæget sig, og vi ansatte får noget mere at lave".

  Kontakt

  Center for Borger & Branding

  Telefon: 54 73 10 00

  Send Digital Post (kræver MitID)