Gå til hovedindhold

Kulturpas

Gratis kulturtilbud til børn, unge og deres forældre.

Indhold

  Gratis Kulturpas til børn og unge i alderen 0-18

  Hvert skoleår kan børn og unge med bopæl i Guldborgsund Kommune deltage i gratis kulturoplevelser på 4 udvalgte kulturinstitutioner. I 2021/2022 er Gedser Remise, Museum Lolland-Falster, Guldborgsund Zoo samt Middelaldercentret med i Kulturpasset og kan derfor tilbyde gratis entré i de tre kulturpas-uger på hver institution. Der er desuden gratis adgang til 1-2 voksne pr. barn/søskendeflok, så hele familien kan være sammen om de gode oplevelser hos kulturaktørerne. Det er også muligt for forældre med bopæl i kommunen at benytte sig af Kulturpastilbuddet, selvom barnet/børnene ikke har bopæl i kommunen. Her vil den voksnes sygesikringsbevis være adgangsgivende.  

  Kulturpas-uger i 2022:

  • Guldborgsund Zoo: 14. marts - 3. april 2022.
  • Middelaldercentret: 3.-23. maj 2022.

  Afviklet i 2021

  • Gedser Remise: afviklet i 2021.
  • Museum Lolland-Falster: afviklet i 2021.

  Så nemt er det at bruge kulturpasset:

  • Besøg de 4 kulturinstitutioner i kulturpas-ugerne.
  • Gratis adgang til børn og unge i alderen 0-18 år ved fremvisning af sygesikringskort med bopæl i Guldborgsund Kommune.
  • Gratis adgang til max to voksne ifølge med barn/søskendeflok med bopæl i Guldborgsund Kommune.

  Læs mere om de 4 forskellige kulturaktører i 2021/2022 nedenfor.

  Guldborgsund Zoo & Botanisk Have
  Østre Alle 97
  4800 Nykøbing Falster
  Tlf: 54732700

  Om Guldborgsund Zoo:

  Her kommer du helt tæt på dyrenes verden, og du kan opleve dyrene så tæt på deres naturlige levested som muligt. Der er også er en naturlegeplads med svævebane og en hytteskov, og en dag i zoo er vildt hyggelig for hele familien.

  Særlige oplevelser i kulturpas-ugerne:

  Vær med til at pynte zoo op til påsken. Der vil være værksteder med gør-det-selv påskepynt, safarijagt, tegnekonkurrencer m.m.

  Middelaldercentret
  Ved Hamborgskoven 2-4
  4800 Nykøbing Falster
  Tlf: 54 86 19 34
  www.middelaldercentret.dk

  Om Middelaldercentret:

  Tag på en tidsrejse 610 år tilbage i tiden til år 1412. De tonstunge krigsmaskiner skyder med stenkugler ud over Guldborgsund, mens Hr. Henrik Svane byder velkommen til andre riddere på Sundkøbings rendebane. Mød borgerne i Sundkøbing, tal med dem om livet i middelalderen, og hør om deres dagligdag og liv. Velkommen til Middelaldercentret med spændende historiske oplevelser for hele familien!

  Gratis adgang i kulturpas-ugerne.

  Gedser Remise
  Stationsvejen 20
  4874 Gedser
  Tlf: 28 98 99 80

  Om Gedser Remise:

  Gedser Remise er et jernbanemuseum og et lille stykke kulturhistorie fra ”Jernbanens Guldalder” med udstilling af bl.a. ældre lokomotiver og togvogne. Du kan også se Det Gule Palæ, der er den berømte og velbesøgte kommandopost fra Olsenbanden-filmen Olsenbanden på Sporet.

  Museum Lolland-Falster: Museum Obscurum
  Færgestræde 1a
  4800 Nykøbing F
  Tlf: 5485 1303

  Om Museum Obscurum:

  Træd ind i MUSEUM OBSCURUM, en fantastisk finurlig verden på grænsen til virkeligheden.  Her mødes fortidens og nutidens sælsomme og mystiske væsner. Oplev samleren Cornelius S.C. Rödders mange uhyggelige og mærkværdige fund fra hele verden og gå på opdagelse i den “hemmelige” kryptozoologiske samling og se væsner, du kun har drømt om! Spørg dig selv: Hvad er fantasi, og hvad er virkelighed? Lad dig fortrylle af de gådefulde fabeldyr, mumier og varulve. Lad dig opsluge af den dystre stemning, og lær om fortidens og nutidens tro og overtro – for hvem ved, om der i virkeligheden findes varulve eller ej?

  Særlige oplevelser i kulturpas-ugerne:

  Museum Obscurum vil i de 3 uger emme af jul og (u)hygge.

  • Vi pynter hele Museum Obscurum op, i den fineste julestemning fra starten af 1900-tallet.
  • Du kan gå på jagt på museet og se, om du kan finde alle de udspekulerede og lidt onde nisser, der har gemt sig rundt omkring i udstillingen, og hvis det lykkes dig, er du med i lodtrækningen om en flot julehyggepræmie til hele familien. Vinderen vil blive offentliggjort d. 17. december
  • Hver fredag fra kl. 14-17, vil der i udstillingen blive fortalt klassiske julehistorier med et tvist af gys, gru og uhygge.
  • Museets dygtige julegenfærd vil i deres fine historiske dragter sørge for den helt rette stemning.
  • Hver lørdag serveres gratis hjemmebagte småkager, saft/kaffe i lokalet ved Czarens Hus – også dette vil ske i dragt og med små julegys og anekdoter.

  Kontakt

  Center for Borger & Branding

  Telefon: 54 73 10 00

  Send Digital Post (kræver NemID)