Gå til hovedindhold

Sanselund i Sakskøbing

Arkitektur og byrum skaber identitet og er sammen med det levede liv med til at gøre et sted til noget særligt.

Indhold

  Med en kommende sanselund i Vestergade 18 skabt af kunstner Søren Lose i samarbejde med Teknik & Miljø, Guldborgsund Kommune, er visionen at sammenkæde arkitektur, historie og havedyrkning i et unikt stedsspecifikt kunstprojekt, der tager direkte udgangspunkt i Sakskøbing som fødevare- og gastronomi-by.

  I Loses kunstnerskab spiller netop forholdet mellem det menneskeskabte og naturen en vigtig rolle. De seneste par år, hvor kunstneren har været tilknyttet Guldborgsund som Artist-in-residence-kunstner, har biodiversitet og bæredygtighed været helt centrale temaer.

  I ”Nummer atten” ønsker Lose at skabe et bæredygtigt og inspirerende byrum, hvor der er noget at komme efter på alle tidspunkter af året for lokale borgere såvel som turister. Stedet skal kunne spises, observeres, duftes, mærkes og rumme en fortælling. Grunden inddeles derfor i tre zoner: Huset, Køkkenhaven og Frugthaven som hver især understøtter en funktion i helheden. Der skal være plads til både mennesker, insekter og planter.

  I ”Nummer atten” materialiseres Sakskøbings nye fremadskuende lokale identitet.

   

  Denne side vil løbende blive opdateret med information om sanselunden og dens tilblivelse.