Gå til hovedindhold
Ung
Uddannelse
Erhverv

GULD 10 - kommunens 10. klassetilbud

Formålet med kommunens 10. klassetilbud er at hjælpe unge, som har behov for faglig kvalificering. Hertil kommer
afklaring af uddannelsesvalg, for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse.

Ældre end 6 mdr.

Indhold

  Guld 10 er Guldborgsunds 10.-klassescenter for dig, der ønsker at afslutte folkeskolen med en 10. klasse. Guld 10 har til huse på et campus med ungdomsuddannelser, så du kommer til at gå i skole med andre på din alder. I GULD 10 er der lagt vægt på brobygning til ungdomsuddannelse, hvad enten du ønsker en erhvervsuddannelse eller den gymnasiale vej. Undervisningen tager udgangspunkt i konkrete, realistiske opgaver, så det bliver tydeligt, hvordan du kan anvende de boglige fag i praksis.

  I Guld 10 kan du vælge forskellige temaer og valgfag, så du kan fordybe dig i det, der interesserer dig mest. Der er også en klasse for dig, der har brug for ekstra støtte undervejs.

  Læs mere om Guld 10 på hjemmesiden her (nyt vindue).

  GULD 10 er fysisk placeret på CELF, Merkur Plads 1, 4800 Nykøbing F. Dog kan der være dele af undervisningen der foregår på

  • SOSU Nykøbing F, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F.,
  • CELF, Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F.

  eller på andre adresser, hvis det vurderes at kunne styrke elevernes udbytte af undervisningen.

  Du kan læse mere om CELF ved at klikke her (nyt vindue).
  Du kan læse mere om SOSU Nykøbing F ved at klikke her (nyt vindue).

  Undervisningen i GULD 10, herunder Erhvervsuddannelse(EUD)-10 tilbydes som et forløb over et helt skoleår, med mindst 840 årlige undervisningstimer fordelt på 40 uger. Heraf er 420 timer obligatorisk dansk, matematik og engelsk. 6 ugers brobygning for EUD-10 elever og 2 ugers brobygning for øvrige elever. Resten er valgfri del, hvor der indgår en obligatorisk selvvalgt opgave. 

  CELF og SOSU Nykøbing Falster skal optage alle elever, der ønsker at gå i 10. klasse. Det gælder både elever på EUD-10 og almen 10, såfremt de ikke allerede har afsluttet en 10. klasse.

  Eleverne kommer primært fra Guldborgsund Kommune, men elever fra andre kommuner kan dog optages. Kontakt kontoret på CELF for at høre nærmere.

  Hvis du som elev på GULD 10 har mere end 9 km til skole, kan du få bevilget buskort til Movia. Det er kontoret på CELF der udsteder buskort.