Kontakt
Center for Børn & Læring
Aula er din samlede indgang til sikker og brugervenlig kommunikation med skole, SFO og dagtilbud.
16. sep. 2020
For at få adgang til Aula som forælder eller værge skal du aktivere dit Uni-login.
Uni-login består af et brugernavn og en adgangskode og har følgende fordele:
Du skal bruge dit Uni MitID første gang du logger ind, og ellers kun hvis du glemmer dit brugernavn eller kode.
Husk at notere din kode et sikkert sted. Skolen kan ikke hjælpe med hverken din kode eller brugernavn. Hvis du glemmer koden eller brugernavnet, skal vejledningen følges forfra!
Vi anbefaler, at du downloader Aula som app. Den har en bedre funktionalitet, og du har bedre mulighed for at tilpasse dine indstillinger om påmindelser (notifikationer), så de passer til dig.
Hvis det er første gang du logger ind på Aula, vil du nu møde fem trin. De skal sikre at Aula har de rette oplysninger om dig og dine børn. Du skal gennem disse fem trin, før du kan logge ind i Aula.
Hvis du vælger at bruge Aula på PC, skal du bruge Google Chrome browseren, da Internet Explorer ikke understøtter programmet.
For at få adgang til Aula på din PC, skal du ved første login bruge dit NemID.
Herefter kan du bruge UNI Login. Hvis du skal se dele af Aula, der indeholder personfølsomme oplysninger, vil Aula automatisk anmode dig om at logge på med NemID.
Logger du på Aula via din mobil eller tablet, skal du altid logge på med NemID. Du skal anvende en selvvalgt pinkode eller et fingeraftryk, som du måske kender det fra e-Boks eller MobilePay.
Ved første login vil der være en række ting, du skal tage stilling til, så Aula opsættes efter dine behov eller ønsker.
Hvis du har behov for yderligere hjælp, er du velkommen til at kontakte skolens/dagtilbuddets kontor.
Første gang du logger på Aula, vil du som beskrevet ovenfor blive bedt om at tage stilling til samtykker og tilladelser. Du kan til enhver tid ombestemme dig og ændre i dine samtykker og tilladelser under din profil.
I Aula-appen finder du din profil under de tre streger i øverste højre hjørne og på Aula.dk står der ”profil” i øverste højre hjørne.
Herunder en beskrivelse af punkterne:
Hvor du kan du redigere fx mobilnummer og mailadresse.
Her angiver du om dit barn har allergi og fx må deltage i forældrekørsel.
Hvor du giver samtykke til brug af kontaktoplysninger.
Her kan du læse Aulas privatlivspolitik.
Med mulighed for at vælge, hvilke notifikationer du gerne vil modtage, og om du vil modtage dem på mobilen og/eller på mail. Du kan vælge notifikationer ved nye beskeder, begivenheder og billeder.
Underviserne laver ugeplaner og elevplaner i Meebook, og så bliver de vist i Aula.
Det betyder, at du som forælder kan se de vigtigste ting i Aula, og du behøver derfor ikke at logge på Meebook hver gang. I menupunktet ”Kalender”, kan du se ugeplanen under skemaet.
På forsiden af Aula kan du i højre side se de nyeste elevplaner. Hvis du trykker her kommer du direkte over i Meebook.
For at du har mulighed for at se data fra Meebook i Aula, skal du dog én gang være logget på Meebook. Måske har du allerede været det, men hvis ikke, så finder du her en vejledning.
Sådan logger du ind på Meebook:
1. Gå ind på www.meebook.com
2. Vælg ”Log ind” i højre hjørne
3. Vælg derefter ”Forældre login” og klik på ”Forældre Uni-login”
4. Skriv dit Uni-login og klik på ”Log ind”
5. Du er nu logget ind på Meebook, og sammenkoblingen til Aula er etableret.
Hvis du vil vide mere om funktionerne i Meebook, kan du se videoen her:
Hvis du har brug for lidt ekstra hjælp i begyndelsen, er der gode råd at hente i nedenstående trin-for-trin guides. Her kan du blandt andet finde information om, hvordan du tilpasser dine notifikationer, angiver hentetider, opretter album i galleriet og meget mere.
Her kan du finde en guide på dansk (nyt vindue)
Her kan du finde en guide på engelsk (nyt vindue)
Her kan du finde en guide på urdu (nyt vindue)
Her kan du finde en guide på arabisk (nyt vindue)
Her kan du finde en guide på somali (nyt vindue)
Her kan du finde en guide på tyrkisk (nyt vindue)
Hvis du foretrækker video, er der hjælp at hente i disse videoguides (nyt vindue). De klæder dig godt på, når du skal lære at bruge Aula. Videoerne tager udgangspunkt i Aula-app’en.
Aula kommer til at indeholde personfølsomme oplysninger. Hvis du skal have adgang til dem, skal du “steppe up”. Det vil sige logge ind med MitID eller bruge en app med pinkode eller fingeraftryk.
Af hensyn til sikkerheden i Aula skal du markere, hvis de beskeder du sender, indeholder personfølsomme oplysninger. Hvis de gør, vil modtageren skulle bruge f.eks. MitID eller fingeraftryk for at få adgang til beskeden.
Aula er din samlede indgang til sikker og brugervenlig kommunikation med skole, SFO og dagtilbud. Med Aula får du et let tilgængeligt redskab, som gør det nemt og overskueligt at tage del i dit barns hverdag og udvikling.
Målet med Aula er at skabe rum for bedre kommunikation mellem institution og hjem. Det skal Aula, fordi bedre kommunikation kan hjælpe med til at understøtte bedre læring og større trivsel i skoler og dagtilbud.
Aula gik i drift i folkeskoler og landsbyordninger i efteråret 2019. Dagtilbud og dagplejen fulgte efter i sidste halvdel af 2020.
Center for Børn & Læring