Gå til hovedindhold

AULA

Aula bliver din samlede indgang til sikker og brugervenlig kommunikation med skole, SFO og dagtilbud.

Børn og bold-bassin

Indhold

  Sådan kommer du i gang

  For at få adgang til som forælder eller værge skal du aktivere dit Uni-login - klik her for at få en vejledning (nyt vindue).

  Vi anbefaler, at du downloader Aula som app. Den har en bedre funktionalitet, og du har bedre mulighed for at tilpasse dine notifikationsindstillinger, så de passer til dig. Sådan logger du på Aula-app (nyt vindue).

  Hvis du vælger at bruge Aula på PC, skal du bruge Google Chrome-browseren, da Internet Explorer ikke understøtter programmet. Sådan logger du på Aula-web (nyt vindue).

  Hvis du har behov for yderligere hjælp, er du velkommen til at kontakte skolens/dagtilbuddets kontor.

  Samtykker og tilladelser

  Første gang du logger på Aula, vil du blive bedt om at tage stilling til samtykker og tilladelser. Det drejer sig for eksempel om, hvor der må vises billeder af dit barn. Du kan til enhver tid ombestemme dig og ændre i dine samtykker og tilladelser under din profil.

  Profil og personlige indstillinger

  I Aula-appen finder du din profil under de tre streger i øverste højre hjørne og på Aula.dk står der ”profil” i øverste højre hjørne.
  Herunder en beskrivelse af punkterne:

  Kontaktinformationer

  Hvor du kan du redigere fx mobilnummer og mailadresse.

  Stamkort

  Her angiver du om dit barn har allergi og fx må deltage i forældrekørsel.

  Samtykker

  Hvor du giver samtykke til brug af billeder og kontaktoplysninger.

  Generelle betingelser / Privatlivspolitik

  Her kan du læse Aulas privatlivspolitik.

  Notifikationsindstillinger

  Med mulighed for at vælge, hvilke notifikationer du gerne vil modtage, og om du vil modtage dem på mobilen og/eller på mail. Du kan vælge notifikationer ved nye beskeder, begivenheder og billeder.

  Det kan du bruge Aula til

  I videoen her kan du nemt og hurtigt få et overblik over, hvilke funktioner du får adgang til med Aula. Det kan f.eks. være, hvordan du sorterer i indhold, bruger kalendermodulet og sender beskeder.

  Ugeplaner og elevplaner

  Underviserne laver ugeplaner og elevplaner i Meebook, og så bliver de vist i Aula.
  Det betyder, at du som forælder kan se de vigtigste ting i Aula, og du behøver derfor ikke at logge på Meebook hver gang. I menupunktet ”Kalender”, kan du se ugeplanen under skemaet.
  På forsiden af Aula kan du i højre side se de nyeste elevplaner, og hvis du trykker her, så kommer du direkte over i Meebook.

  Meebook

  For at du har mulighed for at se data fra Meebook i Aula, skal du dog én gang være logget på Meebook. Måske har du allerede været det, men hvis ikke, så finder du her en vejledning.

  Sådan logger du ind på Meebook:
  1. Gå ind på www.meebook.com
  2. Vælg ”Log ind” i højre hjørne
  3. Vælg derefter ”Forældre login” og klik på ”Forældre Uni-login”
  4. Skriv dit Uni-login og klik på ”Log ind”
  5. Du er nu logget ind på Meebook, og sammenkoblingen til Aula er etableret.

  Hvis du vil vide mere om funktionerne i Meebook, kan du se videoen her:

  Her kan du få hjælp

  Hvis du har brug for lidt ekstra hjælp i begyndelsen, er der gode råd at hente i nedenstående trin-for-trin guides. Her kan du blandt andet finde information om, hvordan du tilpasser dine notifikationer, angiver hentetider, opretter album i galleriet og meget mere.

  Her kan du finde en guide på dansk (nyt vindue)

  Her kan du finde en guide på engelsk (nyt vindue)

  Her kan du finde en guide på urdu (nyt vindue)

  Her kan du finde en guide på arabisk (nyt vindue)

  Her kan du finde en guide på somali (nyt vindue)

  Her kan du finde en guide på tyrkisk (nyt vindue)

  Hvis du foretrækker video, er der hjælp at hente i disse videoguides (nyt vindue), der klæder dig godt på, når du skal lære at bruge Aula. Videoerne tager udgangspunkt i Aula-app’en.

  Aula passer godt på dit barns data

  Personfølsomme oplysninger.

  Aula kommer til at indeholde personfølsomme oplysninger, og hvis du skal have adgang til dem, skal du “steppe up” – det vil sige logge ind med NemID eller bruge en app med pinkode eller fingeraftryk.

  Beskedfunktion passer på personfølsomme oplysninger.

  Af hensyn til sikkerheden i Aula skal du markere, hvis de beskeder du sender, indeholder personfølsomme oplysninger. Hvis de gør, vil modtageren skulle bruge f.eks. NemID eller fingeraftryk for at få adgang til beskeden.

  Opmærkning af billeder.

  Når du lægger portrætbilleder op i Aula, skal du opmærke billederne (det vil sige fortælle, hvem der er med på billedet), det, der også kaldes at“tagge”. Billeder kan kun vises i Aula, hvis de personer, der er tagget, har afgivet samtykke til, at de kan blive vist. For personer under 16 år er det forældrene, der skal give samtykke.

  Baggrund for Aula

  Aula er din samlede indgang til sikker og brugervenlig kommunikation med skole, SFO og dagtilbud. Med Aula får du et lettilgængeligt redskab, som gør det nemt og overskueligt at tage del i dit barns hverdag og udvikling.

  Målet med Aula er at skabe rum for bedre kommunikation mellem institution og hjem. Det skal Aula, fordi bedre kommunikation kan hjælpe med til at understøtte bedre læring og større trivsel i skoler og dagtilbud.

  Aula gik i drift i folkeskoler og landsbyordninger i efteråret 2019. De resterende dagtilbud og dagplejen kommer på Aula i sidste halvdel af 2020.

  Kontakt

  Center for Børn & Læring

  Telefon: 54 73 10 00

  Send Digital Post (kræver NemID)