Gå til hovedindhold
Børn og Skoleudvalget
Skole

Sprogvurdering i børnehaveklassen

Alle børn som er indskrevet i en børnehaveklasse, vurderes med hjælp af et særligt system, der er udviklet af Rambøll.

Ældre end 6 mdr.

Indhold

  Formål med Sprogvurderingen

  Inden børn når skolealderen, gennemgår de en enorm sproglig udvikling, og i skolen møder de nye sproglige udfordringer. En sprogvurdering skal sikre et godt sprogligt afsæt for elevernes skolegang.

  Jf. folkeskolelovens § 11, skal der gennemføres en obligatorisk sprogvurdering i børnehaveklassen. Sprogvurderingen bruges til planlægning af undervisningen. Det sker med udgangspunkt i Fælles Mål for børnehaveklassen og det enkelte barns sproglige kompetencer og forudsætninger.

  Opfølgning på sprogvurderingen

  Resultaterne af sprogvurderingen skal bruges til at tilpasse undervisningen til elevernes kompetencer og forudsætninger. På baggrund af resultaterne kan der iværksættes særlige sproglige tiltag som er tilpasset eleverne (elevgrupper og enkelte elever).

  Resultaterne kan forklares ved en skole-hjem samtale.


  Videregivelse af oplysninger

  Sprogvurderingerne vil løbende blive udleveret til Børne- og Undervisningsministeriet i personhenførbar form. Oplysningerne anvendes kun til statistik og forskning, jævnfør lovgivningen om databeskyttelse.

  Data leveres af Rambøll direkte til Børne- og Undervisningsministeriet. Ministeriet er Dataansvarlig og dermed forpligtet til, at behandle personoplysninger i henhold til gældende lovgivning.

  Kontakt

  Center for Børn & Læring

  Telefonerne er åbne i følgende tidsrum:

  Mandag - torsdag kl. 9-14

  Fredag kl. 9-12

  Telefon: 54 73 34 53

  Send Digital Post (kræver MitID)