Gå til hovedindhold

Tobak- og nikotinfrit liv

Her kan du læse mere om vores fysiske og digitale tilbud til dig, der gerne vil leve uden tobak eller nikotin.

Indhold

  Vi kvitter nikotinen sammen

  Har du brug for hjælp til at vinde kampen over tobakken eller røgfri nikotin, og bor du i Guldborgsund Kommune, så tilmeld dig vores gruppebaserede forløb. Her møder du ingen løftede pegefingre - til gengæld møder du andre personer, der ligesom dig ønsker en nikotinfri hverdag.

  Vi starter løbende nye hold op. Hvert hold mødes seks gange, hvor vi blandt andet snakker om vaner, motivation, nikotinprodukter, abstinenser, vægtøgning og fastholdelse.

  Hvis du ønsker at vide mere eller gerne vil tilmeldes, så ring eller skriv til Jacob, som er rygestoprådgiver og sundhedskonsulent på telefon 54 73 21 69, eller kontakt os ved at klikke på linket i kontaktboksen i højre side (nyt vindue).

  Men skynd dig – der er rift om pladserne!

  Hvad mener tidligere rygestopdeltagere?

  Herunder kan du læse, hvad Louise, Nickolei, Bente og Jørgen fik ud af at gå på vores rygestophold.

  Louise

  "Jeg er stoppet med at ryge! Og jeg har holdt den! Og jeg er meget overrasket over, hvad det her kursus egentlig har gjort ved mig et eller andet sted. Jeg er virkelig overrasket over, at jeg har været i stand til at holde den – og jeg har virkelig lyst til at blive ved. Så det vil jeg klart anbefale til andre. Det virker i hvert fald for mig".

  Nickolei

  "Det handler om, at jeg har fået nogle værktøjer til at komme hen der, hvor jeg ikke selv kunne være – og så gruppen. Det er 100 % gruppen, der har gjort forskellen for mit vedkommende. Selvfølgelig i kombination med de redskaber, som vi har fået af vores vejleder".

  Bente

  "At være på det her rygestopkursus, det har betydet alt for mig, fordi at jeg har prøvet alt og ved om nogen – jeg har været igennem et svært sygdomsforløb – hvor vigtigt det er at holde op med at ryge. Hvis ikke det var fordi, at jeg havde været her, så tror jeg ikke, at det var lykkes".

  Jørgen

  "Først og fremmest, motivationen for mit vedkommende, det er min datter. Hun stoppede for et halvt års tid siden, og så tænkte jeg: Nå ja, hvis hun kan, så kan jeg for pokker også. Plus, at jeg lå på grænsen til KOL, så jeg skulle lige passe lidt på, ikk' – og det skal jeg stadigvæk – men jeg er i hvert fald optimist. Det vil jeg sige".

  Stoplinien

  Stoplinien er en gratis og anonym rygestoprådgivning, hvor du kan tale med en erfaren rygestoprådgiver. Du kan bruge Stoplinien til at få svar på spørgsmål, få tips og inspiration til et rygestop eller til at få støtte undervejs i dit rygestopforløb.

  Du kan sagtens bruge Stoplinien samtidig med, at du følger et rygestophold i kommunen. Derudover kan du bruge Stoplinien til at få gode råd, hvis du tidligere har været stoppet men er begyndt at ryge igen.

  Hvis du af forskellige årsager har svært ved at følge kommunens rygestophold, så kan du aftale et telefonisk rygestop med en rådgiver fra Stoplinien. Rådgiveren og dig aftaler hvilken dag og hvilket tidspunkt, dig passer dig bedst.

  Kontakt

  Ring til Stoplinien på telefon 80 31 31 31 mandag-torsdag fra kl. 10-20, fredag fra kl. 10-16.

  Du kan også sende en SMS med teksten ”Rygestop” til 1231, så bliver du ringet op af en rygestoprådgiver.

  Digitalt rygestop

  Herunder finder du forskellige gratis apps, der kan støtte dig gennem et rygestop eller give dig viden om din rygning.

  Xhale - digitalt rygestop for unge

  XHALE er et program til unge, der ønsker at blive røgfri eller blot vil vide mere om egen rygning. XHALE har vundet en pris for bedste app.

  Når du har meldt dig til, får du løbende sms’er og e-mails med tips og hjælp til at gennemføre dit rygestop. XHALE følger dig hele vejen – fra du beslutter dig for at stoppe, til du er røgfri.

  Programmet findes både til PC og som gratis app til mobilen. Hent XHALE-app’en i Microsoft Store, App Store eller på Google Play.

  Klik her for at læse mere om XHALE (nyt vindue)

  E-kvit

  E-kvit er et program til alle, der ønsker at blive røgfri eller blot vil vide mere om egen rygning.

  E-kvit er udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening, Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen og Københavns Kommune.

  E-kvit giver dig mulighed for at tilmelde dig dit eget rygestop. Når du er tilmeldt, får du støtte hver dag gennem daglige beskeder – fra din stopdato (som du selv sætter), til du er røgfri. I app’en finder du personlige beskeder, øvelser og videoer. På bloggen kan du udveksle erfaringer om rygestoppet med andre.

  Du kan også bruge e-kvit på din mobil. Hent e-kvit-app’en i Microsoft Store, App Store eller på Google Play.

   

  Klik her for at læse mere om E-kvit (nyt vindue)

  Kontakt

  Center for Sundhed & Omsorg

  Folkesundhed

  Send Digital Post (kræver MitID)