Gå til hovedindhold

Lolland Falster Airport

Her finder du information om Lolland-Falster Airport.

Indhold

  Lolland-Falster Airport ligger nær ved Rødby. Den har 1200 x 30 m landingsbane med lysanlæg. Fra flyvepladsens tankanlæg kan man tanke 100 LL og jet A1 benzin.

  Flyvepladsen er godkendt som international lufthavn, med flyvning fra alle lande. Flyvepladsen rummer flere hangarbygninger og gode parkeringsarealer. Den er velegnet til mindre propel- og jetfly, helikoptere, erhvervsflyvning og taxi flyvning. Både indenrigs og udenrigs.

  Der er intet fast luftfartsselskab, tilknyttet flyvepladsen.

  Flyvepladsen ligger tæt på motorvejen til Hamburg og København, og på den kommende Femern Bælt forbindelse. Derudover ligger den tæt på naturskønne områder med sandstrande, sommerhusområder og Lalandia feriecenter.

  På grund af pladsens beliggenhed forventer vi, at flytrafikken vil stige i forbindelse med anlæg og byggeri af den faste forbindelse imellem Lolland og Tyskland.

  I tilfælde af eventuelle redningsaktioner under tunnelbyggeriet vil pladsen også, ud over start- og landingsbane, kunne tilbyde forskellige faciliteter til brug ved for eksempel helikopterflyvning til fra Femern Bælt og Østersøområdet.

  Flyvepladsen benyttes af en række klubber:

  • Svæveflyveklub med mulighed for erhvervelse af svæveflyvecertifikat.
  • Faldskærmsklub med diverse aktiviteter året igennem, blandt andet rekordforsøg i udspring, Tandemspring m.m.
  • Motorflyveklub med ca. 130 aktive piloter.

  Lolland-Falster Airport stiller flyvepladsens faciliteter til rådighed ved særlige arrangementer, blandt andet ca. 3-4 gange om året, til Legal Streetrace, hvor der er mulighed for at køre Race i bil under kontrollerede forhold.

  Lolland-Falster Airport, drives af Lolland- og Guldborgsund kommuner i fællesskab.