Gå til hovedindhold

Oplev Guldborgsund Havneby

Her kan du se hele planen for udviklingen af erhvervshavnen i Nykøbing Falster.

Indhold

  Fra at havnen i Nykøbing har været et lukket og utilgængeligt område for borgere og turister, omdannes erhvervshavnen over de næste 10-15 år til nye og attraktive bykvarterer og byrum, der beriger byen med mange nye og miljørigtige boliger og et attraktivt byområde med adgang til vandet, masser af grønne områder og rig mulighed for aktiviteter.

  Helhedsplanen for havnen i Nykøbing Falster er en vision for hvordan havnen kan udvikle sig de næste 10-15 år. I denne video præsenterer Lasse Palm fra C. F. Møller Architects helhedsplanen. Se med her: 

  Præsentation af helhedsplanen

  Hvad er en helhedsplan:
  En helhedsplan er et værktøj til at skabe overblik over kommende anvendelser for et område. Områdets muligheder, og udfordringer bliver set i sammenhæng, og en lang række tekniske, økonomiske og samfundsmæssige forhold bliver prioriteret i forhold til hinanden. Alle disse overvejelser munder ud i en samlet plan - en helhedsplan.

  Hvornår skal udviklingen foregå: Realiseringen af helhedsplanen vil foregå over de kommende 10-15 år.

  Hvor skal udviklingen foregå: Helhedsplanen for havnen i Nykøbing dækker hele erhvervshavnsområdet. Fra slagteriet i syd til siloen i nord. Det er en strækning på i alt 1,4 km. Det område helhedsplanen dækker er kommunale arealer. De virksomheder, der ligger på havnen vil over de kommende år fraflytte.

  Her kan du se nærmere på fakta omkring Guldborgsund: https://www.guldborgsund.dk/om-kommunen/tal-og-fakta 

  Forrige Næste