Gå til hovedindhold

Nyheder og pressemeddelelser

667 resultater

Kom med dine gode ideer til udviklingen af Guldborgsund Kommune

29. sep. 2022

Pressemeddelelse

Hvad er det største potentiale i Guldborgsund og hvad skal der til, for at udnytte det? Hvis du har idéer til kommuneplanen, vil vi være glade for at modtage dem! Du kan enten møde fysisk op eller benytte dig af en elektronisk platform.

Konkurrence: Hvad skal den nye stadionhal hedde?

29. sep. 2022

Pressemeddelelse

Det er borgerne i Guldborgsund Kommune, der skal bestemme, hvad den nye stadionhal i Nykøbing skal hedde. Derfor udskriver Guldborgsund Kommune en navnekonkurrence, hvor alle har mulighed for at byde ind med et godt navn til hallen.

Vær med til at tegne Sakskøbing

28. sep. 2022

Pressemeddelelse

Torsdag 13. oktober inviterer Guldborgsund Kommune til borgermøde, hvor Sakskøbings udvikling er på programmet. Der skal blandt andet arbejdes videre med de indsatser, som er politisk besluttet at gå videre med som en del af den igangværende områdefornyelse i byen.

Kulturnatten i Nykøbing Falster byder på kulturelle oplevelser for alle aldre

28. sep. 2022

Pressemeddelelse

Oplev en kæmpestor blå jordklode i genbrugsplast oplyst indefra, kom jorden rundt med Katrine Bille fra Ramasjang, lær at male graffiti, hør skoleelever fra Guldborgsund præsentere deres egen elektroniske musik LIVE, lyt til anekdoter om danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige billedhugger, smid frøbomber, mød en ægte kriminalinspektør, lyt til musik for de afdøde, oplev ’Sidste Akt’, lav fantasifulde masker, smag på fortidens og fremtidens fødevarer, deltag i familiekoncert med Trolle & Tormod, kom med ’bag scenen’ i en take-away restaurant, og bliv blæst bagover, når AKSGLÆDE indtager scenen på Torvet efterfulgt af Silent Disco med selvlysende høretelefoner til alle dansende. Alt sammen og meget mere fredag den 30. september kl. 16-22 på Kulturnatten i Nykøbing F.

Fri entré til bibliotekets arrangementer resten af 2022

27. sep. 2022

Pressemeddelelse

Stigende energi- og forbrugsudgifter giver hver anden dansker mindre lyst til at opleve kunst og kultur. Det viser Applaus’ seneste Kulturbarometer-måling. Men i en tid med energikrise har vi brug for at mødes og have noget at glæde os over. Derfor har de på biblioteket i Guldborgsund valgt at sløjfe entréprisen på størstedelen af deres arrangementer resten af året.

Kom og besøg vores blå planet

27. sep. 2022

Pressemeddelelse

Lørdag den 1. oktober kl. 11.00-15.00 på Torvet i Nykøbing F. sættes der fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og små, grønne hverdagshandlinger. Her vil GrønSkole Nykatten, REFA, Bioøkonomisk Vækstcenter og Guldborgsund Kommune stå klar til at give tips til, hvad du kan gøre i din hverdag for at gøre den lidt mere bæredygtig. Går du rundt med den bedste klimaidé og mangler et sted at bære den hen, så står Annemette S. Johnsen, formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget også klar på Torvet fra kl. 11.00.

Del de bedste klimaideer til et CO2-neutralt Guldborgsund

27. sep. 2022

Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune har forpligtet sig til at være en CO2-neutral kommune i geografisk forstand senest i 2050. Nu inviteres borgerne til at komme med ideer til, hvor der kan sættes ind.

Ny struktur for byggesagsbehandling

23. sep. 2022

Pressemeddelelse

Ny struktur for byggesagsbehandlingen skal give byggeansøgere en bedre forventning om, hvornår deres sag er færdigbehandlet. Samtidig oprettes et erhvervsteam, som både kan behandle byggeansøgninger fra erhvervslivet og ansøgninger om større boligbebyggelser.

Nyt sangkraftcenter åbner i Guldborgsund

22. sep. 2022

Pressemeddelelse

Guldborgsund bliver nu hjemsted for et sangkraftcenter, der skal samle, styrke og udvikle brugen af sang, både på kommunens institutioner, i fællessang og på eliteniveau. Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har netop bevilget tilskud til projektet, der skal gøre sangen mere tilgængelig for alle.

Stor borgertilfredshed med kendte ansigter i hjemmeplejen i Sakskøbing

21. sep. 2022

Pressemeddelelse

Siden november 2021 har Guldborgsund kommune kørt et forsøg med faste teams i en hjemmeplejegruppe i Sakskøbing. Den foreløbige evaluering viser, at langt størstedelen af borgerne oplever, at de får den ønskede omsorg og nærvær i forbindelse med besøg i hjemmet fra personale.