Gå til hovedindhold

Grundfortælling

Læs om det rige hverdagsliv i Guldborgsund Kommune.

Billede af Baunehøj fritidsområde taget af Tage Jensen

Indhold

  I Danmarks sydligste kommune har vi et liv med højt til himlen og plads til at leve. Et liv, hvor der er rum til at vælge sammenholdet til. De stærke fællesskaber og aktive lokalområder styrker vores fælles fremtid. Vi udvikler og realiserer vores store drømme, og skaber vores hverdag sammen og hver for sig. I Guldborgsund tager vi udgangspunkt i dem, vi er, – og vi arbejder for, at alle kan blive den bedste udgave af sig selv.

  Med vores placering, hvor vi forbinder det europæiske kontinent med Skandinavien, ligger omverdenen lige for vores fødder og giver unikke muligheder.

  Med en af Danmarks længste kyststrækninger er vi altid i nærheden af vand og masser af smuk, uforstyrret natur. Vores fede muld skaber nogle af landets bedste fødevarer, der i århundreder har dannet grundlag for arbejdspladser, vækst og for at mødes om bordet til gode middage.

  Vores lokale fødevareproducenter er ét blandt mange eksempler på, hvordan iværksætterlysten blomstrer, lever og skaber vækst i Guldborgsund. De har åbnet deres døre og sælger direkte til kunderne, men har også taget skridtet videre og sender unikke produkter og smagsoplevelser ud til resten af Danmark – ja, til hele verden.

  Vi skaber og tager del i kulturelle oplevelser, der gror af stedets historiske og stærke traditioner og er med til at danne os som mennesker.

  Se også