Gå til hovedindhold

Hvad finder du på Stadsarkivet?

Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag - læs mere her.

Indhold

    Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-).

    Vi har også materiale fra de kommunale institutioner i dette område, fra alderdomshjem, børnehjem, børnehaver, folkeskoler, ungdomsskoler og andre kommunale institutioner. I Stadsarkivet indgår desuden arkivet fra Forsorgshjemmet Saxenhøj (1866-2006) og andre tidligere amtslige institutioner, som Guldborgsund Kommune overtog ved kommunalreformen i 2007.

    Vi bevarer kommunale papirarkivalier, fotografier, video/film og data i it-systemer efter arkivlovens bestemmelser.

    Du kan kontakte Stadsarkivet, hvis du for eksempel søger historiske oplysninger om kommunale politiske og administrative beslutninger og sager, hvis du søger oplysninger om dig og din slægt, eller hvis du har mistet dit afgangsbevis fra folkeskolen og har brug for en kopi af beviset eller en udskrift af karaktererne.

    Læs mere om Guldborgsund Stadsarkiv og vores tilbud ved at klikke rundt på siden eller søg og bestil arkivalier fra arkivet i GULDBAS - klik her for at åbne GULDBAS (nyt vindue). Du kan også gå på opdagelse på Stadsarkivets filmkanal.