Gå til hovedindhold

Sprogvurdering

Alle børn som er indmeldt i et dagtilbud i Guldborgsund Kommune, vurderes med Rambølls sprogvurderingsmateriale. Dette gælder for børnehavebørn i alderen omkring 3 år og igen, når de er 5 år.

To børn sidder og leger

Indhold

  Formål med sprogvurdering

  Formålet med sprogvurdering og sprogstimulering er at understøtte børns sproglige og kommunikative udvikling. Det er vigtigt, for at de kan opnå et alderssvarende sprog og kommunikative kompetencer som en del af at trives og udvikles sig her og nu og på sigt.

  Sprogvurderingen skal anvendes til at identificere sproglige udfordringer og ressourcer. Den skal bidrage til, at sprogstimuleringen i dagtilbuddet tilrettelægges, så der tages afsæt i det enkelte barns forudsætninger og behov.

   

  Sprogvurdering for børn uden for dagtilbud

  Efter Dagtilbudslovens § 11, stk. 2, stilles der krav til den enkelte kommune om, at alle børn i alderen omkring 3 år, der ikke er optaget i et dagtilbud, sprogvurderes.

  Hvis dit barn ikke er indmeldt i et dagtilbud, vil du blive kontaktet af Psykologisk Pædagogisk Center (PPC) i forhold til sprogvurderingen. Dette sker automatisk.

  Sprogvurderingen af dit barn foregår i det dagtilbud, der ligger nærmest din bopæl.

   

  Kontakt

  Center for Børn & Læring

  Pladsanvisningen

  Pladsanvisningen har ændret åbningstid i maj måned 2022.

  Telefon: 54 73 10 00 (mandag til onsdag 9 - 13, torsdag 9 - 15, fredag 9 - 12)

  Send Digital Post (kræver NemID/MitID)