Gå til hovedindhold

Adresser

Heldigvis har vi gode adresser i Guldborgsund Kommune - men de skal blive endnu bedre

Indhold

  En upræcis eller ligefrem forkert adresse kan i yderste konsekvens koste menneskeliv.

  Derfor vil vi sikre, at der er sammenhæng mellem den officielle adresse og den adresse, som du som borger eller virksomhed anvender, og derfor gennemgår vi løbende alle adresser i kommunen for at se, om der er adresser, der kan blive mere præcise.

  Hos Danmarks Adresser (nyt vindue) kan du se, hvordan et husnummerskilt bør sidde, hvordan en korrekt adresse ser ud, og hvordan du kan undersøge vores registrering af din adresse:

  Få mere information om adresser og husnummerskilte hos Danmarks Adresser

  Som borger og virksomhed kan du selv gøre en forskel:

  Kontrollér din adresse

  Kontrollér om den adresse, du selv bruger, også er den adresse, der bruges af ambulancen, brandbilen og politiet. Det gør du ved at se på kortet med de officielle adresser.

  Kontakt os, hvis der er uoverensstemmelse mellem den adresse du tror du har, og den adresse vi tror du har.

  Få et synligt husnummer

  Du skal have et synligt husnummer, som tydeligt kan ses fra adgangsvejen.

  Forestil dig en ambulance eller en brandbil, som hurtigt skal finde uheldsstedet, men hvor husnummeret mangler eller er mangelfuldt. Det kan koste dyrebar tid, som i yderste konsekvens kan koste menneskeliv.

  Du kan også overveje, om du har nok adresser på din ejendom. Du kan stille dig selv det enkelte spørgsmål: Vil de kunne finde mig, hvis jeg opholder mig ved for eksempel min vindmølle, gyllebeholder, fritstående hestestald eller i en af min virksomheds andre bygninger - og er der et synligt husnummer på stedet?

  Opdatér din GPS regelmæssigt

  Og sørg for at gøre GPS-firmaet opmærksom på, når du finder en fejl. Hos Danmarks Adresser kan du se, hvordan du gør det:

  Danmarks Adresser: Hjælp! Min GPS kan ikke finde vej

  Som virksomhed kan du nemt gøre en lille indsats for at få rigtige adresser: 

  Tjek BBR

  Tjek om din virksomheds adresse stemmer overens med registreringen i Bygnings- og Boligregistret (BBR):  .

  Tjek CVR

  Tjek om virksomhedens adresse stemmer overens med oplysningerne i CVR, og om oplysningerne i CVR stemmer overens med adressen i BBR: www.cvr.dk (nyt vindue)

  Ændre adressen

  Er der ikke overensstemmelse mellem din adresse og BBR/CVR, skal du enten ændre det i CVR eller kontakte os for at ændre adressen:

  Du kan ændre stamdata for din virksomhed hos virk.dk:

  Ret oplysninger i CVR

  Du kan kontakte os for at indberette en uoverensstemmelse. Se vores kontaktoplysninger herunder.

  Ekstra adresse?

  Overvej også om virksomheden har behov for en ekstra adresse, hvis virksomheden er delt i flere bygninger, har flere indgange (for eksempel reception og lager), der er adgang til virksomheden af andre veje, eller om der er behov for en ekstra adresse til for eksempel levering af varer.

  Er du i tvivl om adressen er rigtig, kan du kan stille dig selv spørgsmålet: - Vil de kunne finde mig, hvis jeg opholder mig ved for eksempel min vindmølle, gyllebeholder, fritstående hestestald eller i en af min virksomheds andre bygninger - og er der et synligt husnummer på stedet?

  Mange oplever, at de har besvær med at finde en adresse eller en vej på deres GPS-navigator. Dette skyldes oftest at de data som produktet trækker på, ikke er opdaterede.

  Danmarks Adresser: Hjælp! Min GPS kan ikke finde vej

  Flytning og Folkeregister

  Hvis du søger information om flytning og Folkeregister, kan du læse om det her:

  Klik her for at læse om Flytning og Folkeregister