Gå til hovedindhold

Botilbud

Her kan du læse mere om vores botilbud for voksne med psykiatriske diagnoser, handicap, udviklingshæmning, senhjerneskader, demens eller misbrugsproblematikker i Guldborgsund Kommune

Indhold

  Botilbud

  Om os

  Autismecenteret er placeret i Stubbekøbing og rummer otte pladser samt en enkelt plads (Saxbo) beliggende på kalkbrænderivej i Sakskøbing. 

  Alle pladser er døgntilbud for borgere med autisme og forskellig komorbiditet. Foruden døgnpladserne er der tilknyttet aktivitets- og samværstilbud direkte på adressen.

  Vi arbejder vi ud fra en autismespecifik tilgang og står på et fagligt fundament bestående af en recovery- og neuropædagogisk tilgang, hvor vi tager udgangspunkt i den enkelte borgers specifikke behov. 

  Et væsentligt element i den pædagogiske indsats er, at borgeren sikres mulighed for at være aktiv i eget liv. Det betyder i praksis, at det tilstræbes, at borgeren er involveret og inddrages i de beslutninger, der vedrører borgerens liv og hverdag. 

  Medarbejderne har fokus på den enkelte unges generelle trivsel og opnåelse af mestringsstrategier i forhold til voksenlivet.

  Pårørende og netværk er vigtige samarbejdspartnere og de unge understøttes i at fastholde deres relationer.

  Personalet er uddannet pædagoger, social- og sundhedsassistenter, sygeplejerske samt pædagogiske assistenter.

  Beliggenhed 

  Autismecentret er beliggende i Stubbekøbing by, hvor alle byens tilbud kan benyttes. Her er gode indkøbsmuligheder og smuk natur bestående af skov, strand samt masser af lys og luft. 

  Til selve boligen hører en stor have, hvor man - som borger - kan færdes i trygge rammer. 

  Pladser

  • Autismecentret har otte pladser: To pladser § 66 stk. Et nr. 7. Fire pladser § 107. To pladser § 108.
  • Derudover syv pladser § 104.
  • Saxbo har en plads § 66 stk.1 nr. 7. Tilbuddet er et enkeltmandsprojekt med behov for ekstra skærmning og er derfor specifikt tilrettet aktuel borgers behov.
  • Man kan bo i tilbuddet fra det fyldte 15. år til det fyldte 30. år.

  Kontakt

  • Autismecentret 54 73 29 20.

  Om os

  Matriklen rummer fire botilbud, som alle er døgntilbud for borgere med psykiatriske diagnoser, udviklingshæmning, senhjerneskader, demens og misbrugsproblematikker. Alle fire tilbud har mulighed for lettere til høj afskærmning. 

  Vi arbejder ud fra recovery og neuropædagogisk tilgang, hvor vi tager udgangspunkt i den enkelte beboers specifikke behov. 

  Et væsentligt element i den pædagogiske indsats er, at borgeren skal være aktiv i eget liv. Det betyder i praksis, at det tilstræbes, at borgeren er involveret og inddrages i de beslutninger, der vedrører borgerens hverdag. 

  Medarbejderne har fokus på den enkeltes livshistorie og på hvordan denne aktivt kan bruges i arbejdet med borgeren, ligesom medarbejderne meget gerne samarbejder og understøtter relationen til den enkeltes pårørende og netværk. 

  Personalet er uddannet pædagoger, social- og sundhedsassistenter, samt pædagogiske assistenter.

  Beliggenhed

  Botilbuddet er beliggende i Sakskøbing by, hvor alle byens tilbud kan benyttes. Her findes fitnesscenter, restauranter, indkøbsmuligheder med mere. Selve botilbuddene er beliggende på et grønt aflukket område, hvor man som borger kan færdes i trygge rammer. 

  Pladser

  • Lindebo har 14 pladser, hvor målgruppen er borgere med psykiatriske diagnoser
  • Kærbo har seks pladser. Målgruppen er borgere med psykiatriske diagnoser, der profiterer af at bo i et mindre tilbud
  • Kløverbo har fire pladser. Målgruppen er borgere indenfor psykiatri og/eller udviklingshæmning med behov for høj skærmning
  • Kastanjebo har seks pladser. Målgruppen er borgere indenfor psykiatri og/eller udviklingshæmning med behov for meget høj skærmning.

  Kontakt

  • Lindebo telefon 25 18 17 39 og 25 18 17 68.
  • Kærbo telefon 25 18 17 65 og 25 18 29 29.
  • Kløverbo telefon 25 18 28 60.
  • Kastanjebo telefon 25 18 29 31.

  Om os

  Medarbejderne på Parkvej arbejder dagligt for at skabe livskvalitet for borgerne på Parkvej. Vi arbejder ud fra en neuropædagogisk og sanseorieteret tilgang og gennem tværfagligt samarbejde. Der er ansat pædagoger, social,- og sundhedsassistenter, pædagogisk assistenter og omsorgsmedhjælpere. Alle bidrager med at løse kerneopgaven. Borgernes hverdag er struktureret ud fra den enkeltes ønske. De er i beskæftigelse og deltager i aktivitetstilbud under servicelovens §103 beskæftigelse og §104 aktivitets,- og samværstilbud. Tiden går med dagligdagsaktiviteter og kreative indslag, som musik, fastelavn, påskehygge og meget mere.

  Beliggenhed

  Klyngeboligerne på Parkvej ligger i udkanten af Nykøbing F. i et dejligt grønt område, tæt ved Guldborgsund og i gå-afstand til daglige indkøb. Der er busforbindelser lige uden for boligerne.
  Der er ca. 1,5 km til bymidten, hvor der er biograf, teater, museum og et stort udvalg af butikker. Der er ligeledes ca. 1,5 km til stationen, hvorfra der er tog- og busforbindelser til resten af landet.

  Pladser

  Parkvej er bygget i 2006 og har 24 lejligheder i ét plan. Lejlighederne er fordelt i fire klynger, der hver udgør en levegruppe med fælles stue og køkken. De handicapegnede lejligheder har stue, soveværelse, køkken og badeværelse samt udgang til egen terrasse.

  Derudover er der fællesarealer, som skaber rammen om mange hyggelige aktiviteter i dagligdagen. 

  Visitering sker via henvisning fra borgerens sagsbehandler.

  Kontakt

  • Team 1: 25 18 09 82.
  • Team 2: 25 18 09 83.
  • Team 3: 25 18 09 84.
  • Team 4: 25 18 09 85.

  Billede af Parkvej 35

  Om os

  Boligerne, der er fra 2004, er bygget som et ét-plans klyngebyggeri med i alt seks klynger. Hver klynge har fire, fem eller seks lejligheder samt et fælles køkken-alrum i alt 35 boliger.

  Lejlighederne, der er handicapegnede, har alle stue, soveværelse, køkken, badeværelse samt udgang til egen terrasse. Derudover fællesarealer med TV-stue og spisestue.

  På Syrenvænget har vi ligeledes to aflastningspladser for voksne hjemmeboende med varig nedsat funktionsevne.

  På botilbuddet Syrenvænget er vi en medarbejdergruppe bestående af socialpædagoger, sygefaglige personaler, pædagogiske assistenter og omsorgsmedhjælpere der er ca. 45 fastansatte personaler.

  Beliggenhed

  Syrenvænget ligger i naturskønne omgivelser i udkanten af Nysted by.

  Der er kort gåafstand til indkøb af dagligvarer og til nærmeste busstoppested. Boligerne ligger tæt på Nysted bymidte med indkøbsmuligheder, biograf og et hyggeligt velbesøgt havnemiljø. Desuden 3 km til dejlig badestrand.

  Botilbuddets adresse er Syrenvænget 62. 4880 Nysted  

  Pladser

  På Syrenvænget bor der 33 borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, herudover har vi to aflastningspladser.

  Tilbuddet har gode faciliteter samt gode udendørsarealer.

  Vi arbejder ud fra en anerkendende tilgang, hvor vi tager udgangspunkt i borgerens behov og evne til at være aktivt deltagende i eget liv. 

  Kontakt

  • Team 6: 25 18 05 25.
  • Team 6: 25 18 04 56.
  • Team 7: 25 18 04 99.
  • Afdelingsleder Torben Feldskov mobil: 25 18 23 40.

  Om os

  Bryggen er en døgnbolig for voksne mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Der er primært ansat pædagoger, pædagogisk assistenter, social- og sundhedsassistenter og omsorgsmedhjælpere.
  Aktiviteterne er varierede og årstids- og højtidsbestemt. Om sommeren er der en del udeliv med blandt andet bål i haven, gåture, ture til skov og strand. Indendørsaktiviteterne består af kunstmaling, spil, sang og musik. 
  Boligerne kaldes for ”Bryggen”, da de ligger på samme grund som et nu nedlagt bryggeri.

  Beliggenhed

  Botilbuddet er centralt beliggende i et kønt og roligt boligkvarter tæt på byens centrum i Nykøbing F. med gåafstand til offentlig trafik og indkøbsmuligheder. 

  Pladser  

  Botilbuddet blev bygget i 2006 og har to plan med 23 lejligheder og elevator. Boligerne er opdelt i fire afdelinger, hvor der er fælles køkken-alrum. Alle lejligheder har stue, soveværelse, køkken og badeværelse. Derudover er der et hyggeligt udendørs gårdareal.

  Kontakt

  • Stueetagen telefon 25 18 23 46 eller telefon 25 18 23 47.
  • 1.sal telefon 25 18 23 48 eller telefon 25 18 23 49.
  • Visitering sker via henvisning fra borgerens sagsbehandler i kommunen.