Gå til hovedindhold
Lokalplaner

Høring - Solcellepark ved Radsted - Udsendelse af lokalplan 205 og kommuneplantillæg nr. 9 samt tilhørende miljøvurderingsrapport(MV-VVM) og udkast til §25 tilladelse

Høringsperiode 9. marts - 4. maj 2021

Ældre end 6 mdr.

Indhold

    Solcelleparken er beliggende i landzonen nord for Radsted, øst for Sakskøbing.

    Lokalplanen giver mulighed for etableringen af en solcellepark på 165 ha, der med sin størrelse kan opnå en årlig strømproduktion på ca. 147.000 MWh/år, svarende til strømforbruget for ca. 37.000 boliger.

    Læs høringsbrev (åbner i et nyt vindue)

    Læs lokalplan 205 og kommuneplantillæg nr. 9 samt tilhørende miljøvurderingsrapport(MV-VVM) og udkast til §25-tilladelse (åbner i et nyt vindue)

    Via ovenstående link kan du afgive høringssvar senest 4. maj 2021.

    VE-møde med projektudvikler & Energistyrelsen

    Uafhængigt at dette informationsmøde skal opstiller afholde et offentligt informationsmøde om de erstatningsmuligheder (værditabserstatning, salgsoption, VE-bonusordning), der foreligger som følge af VE-loven (lov om fremme af vedvarende energi).

    På mødet redegør opstilleren for projektets betydning for de omkringliggende beboelsesejendomme. Endvidere redegør Energistyrelsen for reglerne om erstatning for værditab på beboelsesejendomme som følge af opstillingen af projektet (værditabsordningen), samt nære naboers mulighed for salgsoption og VE-bonus.

    Alle naboer inden for en afstand af op til 1,5 km fra solcelleanlægget vil modtage en skriftlig invitation til mødet. Mødet vil blive afholdt på et senere og endnu ikke fastlagt tidspunkt.

    Har du spørgsmål vedr. det informationsmøde som projektudvikler Better Energy skal afholde om erstatningsmuligheder sammen med Energistyrelsen, kan du sende en mail til Radsted@betterenergy.dk

    Kontakt