Gå til hovedindhold
Kommuneplan

Høring af forslag til kommuneplantillæg nr. 13 - Etageboliger ved Gaabensevej 1, Nykøbing F.

Frist 24. februar 2022

Ældre end 6 mdr.

Indhold

    Afgrænsning for kommuneplantillæg nr. 13

    Høringsperiode 26. januar 2022 til 24. februar 2022.

    På matrikel 1200 på Gaabensevej 1 i Nykøbing F. står en etageejendom i funkisstil opført i 1936. Med forslag til kommuneplantillæg nr. 13 muliggør Guldborgsund Kommune en yderligere opdeling af ejendommen fra tre til syv boliger. Intentionen bag opdelingen er at imødekomme den store efterspørgsel efter mindre, attraktive lejeboliger i Nykøbing F., samt at indfri byrådets ønske om boligudbygning som byfortætning i kommunens hovedby.

    Forslag til kommuneplantillæg nr. 13 fastsætter en bebyggelsesprocent på 110 % for matrikel 1200, med et maksimalt etageantal på fire, hvor der på tagetagen kan etableres overdækning, med hensyntagen til etageejendommens bevaringsinteresser. Den maksimal byggehøjde er 17 meter.

    Etageejendommen er som markant funkisvilla registreret med en høj bevaringsværdi på 3. Forslag til kommuneplantillæg nr. 13 sikrer derfor, at ændringer på ejendommens facade eller udformning, ikke må foretages uden tilladelse fra Guldborgsund Kommune.

    Der er i forbindelse med udarbejdelsen af forslag til kommuneplantillæg nr. 13, foretaget en miljøscreening af planen. På baggrund af denne, vurderes det ikke nødvendigt at udarbejde en miljøvurdering, da planen ikke danner grundlag for anlæg der medfører en væsentlig påvirkning af miljøet.

    Du kan via indsende dit høringssvar på mail til mostr@guldborgsund.dk senest torsdag den 24. februar 2022.

     

    LÆS HØRINGSMATERIALE

    Læs høringsbrev (åbner i et nyt vindue)

    Læs kommuneplantillæg nr. 13 - Etageboliger ved Gaabensevej (åbner i et nyt vindue)

    Læs miljøscreening (åbner i et nyt vindue)