Gå til hovedindhold

Plejefamilie

Som plejefamilie kan du gøre en stor forskel ved at give et barn tryghed og omsorg i familiære rammer.

Dekorativt

Indhold

  Vi har brug for familier, der vil åbne deres hjem og familie for et barn eller en ung, som har brug for en tryg base et andet sted end hos de biologiske forældre.

  Behovet kan være en plejefamilie på fuld tid eller en aflastningsfamilie, hvor barnet tilbringer nogle weekender og/eller ferier. Fælles for pleje- og aflastningsfamilier er, at de har overskud og hjerterum til at tage sig af og støtte et barn, der af den ene eller anden grund ikke kan bo hos sine egne forældre. Det kan være både givende og krævende at være plejefamilie, og derfor er det også aflønnet.

  Der er forskellige grunde til, at et barn har brug for at blive anbragt uden for hjemmet. Det kan være, at forældrene ikke har den nødvendige forældrekompetence, er psykisk eller fysisk syge, er misbrugere eller af helt andre grunde ikke kan klare forældreopgaven i kortere eller længere tid.

  Baggrunden kan også være, at barnet har følelsesmæssige og/eller sociale problemer, adfærds- eller udviklingsmæssige vanskeligheder eller har et handicap, der medfører behov for et pusterum til forældre eller barn.

  Bliv plejefamilie

  Vi har brug for flere plejefamilier i Guldborgsund Kommune.

  Du er plejefamilie

  Her finder du de informationer, du har brug for som plejefamilie i Guldborgsund Kommune.

  Plejefamiliekonsulenterne

  Her ser du kontaktoplysningerne på vores plejefamiliekonsulenter.

  Kontakt