Gå til hovedindhold

Støtte til veteraner

I Guldborgsund Kommune har vi vedtaget en Veteranstrategi, en strategi der danner fundament for den service kommunen ønsker at tilbyde veteraner i kommunen.

Hesnæs strand

Indhold

  Byrådet har besluttet at støtte veteraner og deres familier på bedste måde, ved at etablere et åbent tilbud i form af en veterankoordinator, som skal sikre en helhedsorienteret støtte og indsats.

  Målet for veterankoordinatoren er at give veteraner og deres familie én indgang til kommunen og sikre, at behandlingen sker ud fra en særlig indsats, som Guldborgsund Kommune yder.

  Via veterankoordinatoren er der mulighed for at skabe større sammenhæng, forståelse og yde støtte for tidligere udsendte og deres pårørende i mødet med kommunen, ved at informere om relevante tilbud og muligheder og derved sikre en helhedsorienteret indsats.

  I min funktion som veterankoordinator sikrer jeg, at du og eventuelt dine pårørende får relevant og tværfaglig støtte. Jeg kan lette indgangen til kommunen, ved at henvise dig og eventuelt hjælpe med at etablere kontakt til de relevante tilbud og muligheder.

  Sammen kan vi planlægge et forløb som er specielt tilrettelagt for dig, hvor du har mulighed for at afholde møder med de relevante afdelinger i kommunen i rolige og hensyntagende omgivelser. Desuden er der mulighed for, at jeg kan deltage som støtteperson til de relevante møder med kommunen.

  Min stilling som veterankoordinator har en vejledende funktion, men jeg sagsbehandler ikke og har derfor ikke mulighed for at ændre kommunale afgørelser.

  Safe Zone er træning for dig som veteran og eventuelt dine pårørende som ønsker at træne, hvor der er fokus på sundt samvær og fællesskab. Safe Zone findes flere steder i landet og er lavet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund – Soldaterprojekt.

  I Guldborgsund Kommune består Safe Zone træningen af Yoga og Mindfulness. Det er mig som veterankoordinator som står for træningen. Jeg er uddannet ergoterapeut og yogalærer.

  Hvor:

  Thorsensvej 11, bygning F, 4800 Nykøbing F.

  Hvornår:

  Torsdag kl. 9.45 til 11.15, kom gerne 30 min før, første gang du kommer, så jeg kan tage godt i mod dig og vise dig rundt.

  Hvordan:

  Tilmelding er ikke nødvendig, men du må gerne give besked om at du vil deltage enten via sms, opkald eller mail.