Gå til hovedindhold

Støtte til veteraner

I Guldborgsund Kommune har vi vedtaget en Veteranstrategi, en strategi der danner fundament for den service kommunen ønsker at tilbyde veteraner i kommunen.

Indhold

  Byrådet har besluttet at støtte veteraner og deres familier på bedste måde, ved at etablere et åbent tilbud i form af en veterankoordinator, som skal sikre en helhedsorienteret støtte og indsats.

  Målet for veterankoordinatoren er at give veteraner og deres familie én indgang til kommunen og sikre, at behandlingen sker ud fra en særlig indsats, som Guldborgsund Kommune yder.

  Via veterankoordinatoren er der mulighed for at skabe større sammenhæng, forståelse og yde støtte for tidligere udsendte og deres pårørende i mødet med kommunen, ved at informere om relevante tilbud og muligheder og derved sikre en helhedsorienteret indsats.

  I min funktion som veterankoordinator sikrer jeg, at du og eventuelt dine pårørende får relevant og tværfaglig støtte. Jeg kan lette indgangen til kommunen, ved at henvise dig og eventuelt hjælpe med at etablere kontakt til de relevante tilbud og muligheder.

  Sammen kan vi planlægge et forløb som er specielt tilrettelagt for dig, hvor du har mulighed for at afholde møder med de relevante afdelinger i kommunen i rolige og hensyntagende omgivelser. Desuden er der mulighed for, at jeg kan deltage som støtteperson til de relevante møder med kommunen.

  Min stilling som veterankoordinator har en vejledende funktion, men jeg sagsbehandler ikke og har derfor ikke mulighed for at ændre kommunale afgørelser.

  Safe Zone er træning for dig som veteran og eventuelt dine pårørende som ønsker at træne, hvor der er fokus på sundt samvær og fællesskab. Safe Zone findes flere steder i landet og er lavet i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund – Soldaterprojekt.

  I Guldborgsund Kommune består Safe Zone træningen af Yoga og Mindfulness. Det er mig som veterankoordinator som står for træningen. Jeg er uddannet ergoterapeut og yogalærer.

  Hvor:

  Thorsensvej 11, bygning F, 4800 Nykøbing F.

  Hvornår:

  Torsdag kl. 9.45 til 11.15, kom gerne 30 min før, første gang du kommer, så jeg kan tage godt i mod dig og vise dig rundt.

  Hvordan:

  Tilmelding er ikke nødvendig, men du må gerne give besked om at du vil deltage enten via sms, opkald eller mail.

  Hver søndag har veteraner, pårørende og deres børn mulighed
  for at spille floorball hos TSG Floorball i Ejegodhallen – og DU er
  inviteret.

  Niveauet skal du ikke tænke på. Det er nemlig for alle, og træningen
  vil foregå i trygge rammer med fokus på det sociale fællesskab.
  Det eneste vi kræver af dig, er at du kommer med godt
  humør, et par indendørssko og en vandflaske.

  Hvor:     

  Ejegodhallen, Møllebakken 7, 4800 Nykøbing Falster

  Hvornår:

  Hver søndag kl. 12.00 - 15.00

  Har du spørgsmål, eller vil du bare gerne vide mere, er du meget
  velkommen til at kontakte os.


  Kennet Nordstrøm                                      Gudrún L. Höskuldsdóttir
  Projektkoordinator                                      Veterankoordinator
  Tlf: +45 25182618                                     Tlf: +45 25180379
  keno@guldborgsund.dk                              glh@guldborgsund.dk


  Vi glæder os til at se dig.

  Hvor og hvornår foregår det?

  Alle læsningerne foregår i et mødelokale på Hovedbiblioteket i Nykøbing F., Kongensgade 43. Vi mødes en gang om ugen for at læse en novelle og et digt sammen. Hvert møde varer ca. 1½ time. Der er ingen forberedelse.

  Læsegruppen startede tirsdag d. 22. februar kl. 16.30-18.00, og der er stadig ledige pladser

  Er der nogen forventninger til, hvor meget man byder ind i læsegruppen?

  Nej. Vi er max. 10 deltagere, og hvert menneske må deltage lige, som han og hun har lyst.

  Hvad skal vi læse?

  Vi skal læse spændende, rørende, klog, vild og modig litteratur. Vi skal læse ting, du formentlig aldrig har hørt om og ikke ville støde på ellers.

  Hvad kan jeg forvente?

  Der er ingen forventninger til dig. I læsegruppen vil du lære de andre deltagere at kende. Undervejs vil mange af os dele private ting med hinanden. Sjove, søde eller sørgelige minder. Som regel får vi et særligt fællesskab, og mange ønsker at fortsætte, når læsegruppen slutter.

  Hvad nu, hvis jeg gerne vil fortsætte, når læsegruppen er slut?

  Dette er ikke et engangstilbud. Vi tilbyder dig at komme med i en ny læsegruppe, så længe du ønsker at fortsætte. Her vil du formentlig møde nye mennesker og andre gengangere, som dig selv.

  Kan jeg stoppe undervejs?

  Ja. Det er et frivilligt tilbud.

  Du kan læse mere om det hele i folderen. Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os direkte.

  Tilmelding:

  Har du lyst til at være med eller høre mere, er du velkommen til at skrive eller ringe til kommunens veterankoordinator Gudrún L. Höskuldsdóttir på 2518 0379 eller på mail: glh@guldborgsund.dk 

  Elller ved biblioteket på tlf. 5473 1662 eller på mail: bibvok@guldborgsund.dk

  Vedr. Covid-19:

  Vi overholder naturligvis alle gældende retningslinjer i forhold til begrænsning af smittespredning. Hvis der på baggrund af restriktioner bliver ændringer i vores tilbud, vil du blive kontaktet.


  Mange hilsner

  Gudrún L. Höskuldsdóttir