Gå til hovedindhold

Aktiviteter for ældre

Hvis du bor på et plejecenter, har du mulighed for at benytte dig af tilbuddene dér, men vi tilbyder også aktiviteter, som henvender sig til andre ældre borgere.

Indhold

  Aktiviteter på plejecentre

  Der er aktivitetstilbud på alle kommunens 10 plejecentre. Det er primært for de borgere, der bor på centeret. Der er ansat aktivitetspersonale, som er uddannet til at varetage området.

  Vi arbejder med certificerede aktiviteter ud fra borgernes egne ønsker. For eksempel:

  • Bevæg dig for livet
  • Erindringsdans
  • Hverdagsaktiviteter
  • Højtider
  • Traditioner
  • Det gode måltid
  • Reminiscens 

  For at deltage i et aktivitetstilbud på et plejecenter skal du enten bo på ét af kommunens plejecentre eller være henvist til at deltage i planlagte aktiviteter.  

  Hjemmeplejen, demenskoordinatorer og forebyggelseskonsulenterne kan lave en henvisning, hvis de vurderer, at du er i målgruppen.  

  Betaling

  Der er brugerbetaling for deltagelse i aktivitetstilbud på kommunens plejecentre. Du bliver oplyst om den gældende takst, når du flytter ind på et plejecenter eller når du bliver henvist.

  Betalingen for tilbuddet bliver opkrævet via din pension. 

  Kørsel

  Det er muligt at arrangere kørsel til og fra aktivitet. Det er aktivitetspersonalet på plejecentrene, der bestiller kørslen. 

  Kørslen er egenbetaling og vil blive opkrævet via din pension.  

  Andre tilbud 

  Er du hjemmeboende, 65+ og interesseret i at deltage i aktivitetstilbud og fællesskab, har du mulighed for at deltage på nærmeste åbne mødested.  

  Er du hjemmeboende og interesseret i at deltage i aktivitetstilbud og fællesskab, har du mulighed for at deltage på nærmeste åbne mødested. 

  Klik her, hvis du vil vide mere om åbne mødesteder. 

  Kontakt

  Center for Sundhed & Omsorg

  Fællessekretariatet plejeområderne

  Telefon: 54 73 24 00

  Send Digital Post (kræver MitID)