Kontakt
Center for Sundhed & Omsorg
Har du brug for genoptræning eller vil du blot gerne vedligeholde den træning, som du allerede er i gang med, så kan vi hjælpe dig. Vi har også tilbud til dig med en kronisk sygdom og/eller en livsstilssygdom.
Du skal være motiveret og indstillet på at træne. Du skal kunne deltage aktivt og være i stand til at modtage en træningsinstruktion.
Du får ikke lov til at træne, hvis du er påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer.
Vi forventer, at du prioriterer træningen og overholder de aftaler, du har indgået med terapeuten.
Du skal være iført træningstøj eller tøj, som du kan bevæge dig i, samt indendørs sko, der sidder godt fast på foden.
Af hensyn til hygiejne skal du vaske dine hænder før og efter træning og benytte spritklude på træningsredskaberne efter brug.
Du kan få gratis genoptræning, hvis du har en genoptræningsplan fra sygehuset.
Det er sygehusets læger, der vurderer, om du har behov for genoptræning. Sygehuset skriver en individuel genoptræningsplan til dig, som sendes til os.
Når vi har modtaget din genoptræningsplan, vil vi indkalde dig via e-boks, brev eller telefon med henblik på, hvornår din træning starter.
Hvis sygehuslægen har vurderet, at du har behov for specialiseret genoptræning, vil din genoptræning foregå på sygehuset, og det er sygehuset, der står for kontakten.
Første gang, du kommer hos os, vurderer og undersøger vi dit behov for genoptræning. Du vil blive mødt af en fysio- eller ergoterapeut, der taler med dig om din situation og om behovet for træning. I aftaler et mål for træningen og planlægger et træningsforløb.
Du kan både træne alene eller på hold. Det er os, der vurderer, hvilket tilbud der passer bedst til din situation.
Vi vil undervejs vejlede dig i, hvordan du kan vedligeholde de færdigheder, som du har opnået gennem træningen. Det er vigtigt, at du deltager aktivt i træningen og laver de hjemmeøvelser, som vi giver dig.
Når dit træningsforløb slutter, laver fysio- eller ergoterapeuten et afslutningsnotat, som sendes til dig og din læge samt eventuelt den henvisende læge.
Træningen foregår på hverdage på Møllebakken 5 i Nykøbing F.
Træningen kan også foregå via video i dit eget hjem – enten individuelt eller på hold med andre deltagere. Du kan bruge din egen PC eller tablet til træningen, eller du kan låne en tablet eller skærm hos os. Tal med din terapeut om mulighederne.
Du har mulighed for at vælge genoptræning i en anden kommune, hvis du har en genoptræningsplan fra sygehuset.
Hvis du hellere vil træne i en anden kommune, skal du:
Hvis du er bosat i en anden kommune og har lyst til at træne hos os, skal du kontakte os telefonisk.
Klik her for at læse mere om muligheder for transport til genoptræning.
Du kan som pensionist søge om træning, hvis du har problemer med at klare dine daglige gøremål. Vi tilbyder genoptræning og vedligeholdende træning til dig, hvis du har mistet færdigheder og derfor har svært ved at klare dig selv i hverdagen.
Du eller dine pårørende kan søge om træning uden henvisning. Du kan også få din praktiserende læge til at søge om træningen.
Klik her for at ansøge om træning (nyt vindue)
Første gang, du kommer hos os, vurderer og undersøger vi dit behov for genoptræning. Du vil blive mødt af en fysio- eller ergoterapeut, der taler med dig om din situation og om dit behov for træning. Terapeuten og du vurderer i samråd, om et af vores tilbud vil kunne gavne dig.
Vi vil undervejs i dit træningsforløb vejlede dig i, hvordan du kan vedligeholde de færdigheder, som du har opnået gennem træningen. Det er vigtigt, at du deltager aktivt i træningen og laver de hjemmeøvelser, som vi giver dig.
Når dit træningsforløb slutter, laver fysio- eller ergoterapeuten et afslutningsnotat, som sendes til dig og din læge.
Træningen foregår på hverdage på Møllebakken 5 i Nykøbing F.
Træningen kan også foregå via video i dit eget hjem – enten individuelt eller på hold med andre deltagere. Du kan bruge din egen PC eller tablet til træningen, eller du kan låne en tablet eller skærm hos os. Tal med din terapeut om mulighederne.
Klik her for at læse mere om muligheder for transport til genoptræning.
Pensionister i Guldborgsund Kommune har mulighed for gratis selvtræning i et af vores centre.
Selvtræningstiderne varierer fra sted til sted. Tiderne fremgår af opslag i det center, hvor du vil træne. Ændring af tiderne kan forekomme.
Nye selvtrænere har mulighed for at blive introduceret til stedet og maskinerne én gang. Introduktionen varetages af en træningsassistent.
Bakkehuset
Fjordbakken 79
4800 Nykøbing F
Østerbro
Vendsysselsvej 33
4800 Nykøbing F
Ny Strandbo
Strandvej 13 h
4874 Gedser
Idestrup Plejecenter
Kirkevej 21
4872 Idestrup
Solgården
Solgårdsvej 7
4880 Nysted
Helenehuset
Skerrisvej 22
4840 Nørre Alslev
Kildebo
Kalkbrænderivej 3
4990 Sakskøbing
Præstemarken
Præstemarken 90
4850 Stubbekøbing
Torebycentret
Åmarksvej 5
4891 Toreby L
Blishøjgårdcentret
Blishøjvej 4
4873 Væggerløse
Du bliver henvist til vedligeholdelsestræning efter vurdering af en fysio- eller ergoterapeut. Du kan fortsætte til vedligeholdelsestræning efter endt genoptræning, hvis terapeuten vurderer, at det er relevant.
Det er træningsassistenter, der varetager den vedligeholdende træning. Træningen vil som udgangspunkt være på hold.
Træningen foregår på hverdage i et af vores centre.
Har du behov for hjælp til din træning, så kan din praktiserende læge henvise dig til et forløb hos en privatpraktiserende fysioterapeut.
Klik her for at åbne www.glaid.dk - Godt Liv med Artrose i Danmark (nyt vindue)
Vi varetager træning af børn og unge med forskellige diagnoser/problemer i alderen 0 til 17 år.
Vores børnefysioterapeuter og ergoterapeuter tilbyder træning af børn og unge med for eksempel dårlig motorik, nedsat sansemotorik eller spiseproblemer. Vi har også tilbud til børn/unge med en neurologisk eller ortopædkirurgisk diagnose. Desuden tilbyder vi behandling til børn og unge, der er behandlet med Botox (BTX-A).
Ud fra en faglig vurdering tilbyder vi individuel træning, træning på hold og/eller råd og vejledning hos en børnefysioterapeut eller ergoterapeut.
Det er sygehusets læger eller en speciellæge, der vurderer, om der er behov for genoptræning. Sygehuset/speciallægen skriver en individuel genoptræningsplan, som de sender til os elektronisk.
Når vi har modtaget genoptræningsplanen, indkalder vi til undersøgelse via e-boks, brev eller telefon.
Hvis sygehuslægen/speciallægen har vurderet, at der er behov for specialiseret genoptræning, vil genoptræningen foregå på sygehuset, og det er sygehuset, der står for kontakten.
Læs mere om genoptræning efter sygehuskontakt – hér.
Hvis der ikke har været kontakt til sygehusvæsnet, er det muligt for alle personer med en relation til barnet/den unge at ansøge om træning.
Det er et krav, at de primære omsorgspersoner, fx forældre, har givet accept til ansøgningen.
Udfyld nedenstående ansøgningsskema, og send det til Guldborgsund Genoptræning.
Ved første besøg hos os vurderer og undersøger vi behovet for træning.
Det vil være en børnefysioterapeut eller ergoterapeut, der taler med barnet/den unge og de pårørende om situationen og behovet for træning.
Det er terapeuten, der vurderer, om barnet/den unge vil have gavn af et af vores tilbud.
Vi vil undervejs vejlede i, hvordan de færdigheder, der opnås gennem træningen, vedligeholdes.
Det er vigtigt, at barnet/den unge deltager aktivt i træningen og laver de hjemmeøvelser, som vi giver.
Klik her for at ansøge om børnefysioterapeutisk og ergoterapeutisk bistand (nyt vindue)
Primært lymfødem er et medfødt svagt lymfesystem, hvor lymfedrænagen er nedsat på grund af medfødte abnormiteter i lymfekarrene og/eller lymfekirtlerne. Der er ingen kendt bagvedliggende sygdom.
Primært lymfødem kan være arveligt, men kan også forekomme spontant og kan begynde i alle aldre.
Det er sygehusafdelingen eller en relevant speciallæge, der stiller diagnosen.
Din praktiserende læge eller sygehuslæge henviser dig til behandling af primært lymfødem.
Tilbuddet hører under Vederlagsfri Fysioterapi og varetages i Guldborgsund Kommune af specialuddannede lymfødemfysioterapeuter i Guldborgsund Genoptræning.
Vi behandler primært lymfødem efter konceptet: Kompleks Fysioterapeutisk Lymfødem behandling – en to-fase behandling med en initialfase og en vedligeholdelsesfase.
Initialfasen indeholder information om lymfødem og egenomsorg, og kan desuden omfatte hudpleje, manuel lymfedrænage, kompression og øvelser. Vi vil altid forsøge at opnå maksimal ødemreduktion. Til sidst afslutter vi med at tilpasse dit kompressionsmateriale.
I vedligeholdelsesfasen lægger vi stor vægt på egenomsorg, og vi tilbyder kontrol og behandling, hvis vi vurderer, at du har behov for det. Ved behandlingen tilstræber vi maksimal ødemreduktion.
Klik her for at se kvalitetsstandard for primært lymfødem (nyt vindue).
Klik her for at gå til Dansk Lymfødem Forenings hjemmeside (nyt vindue).
Inkontinens er den samlede betegnelse for ufrivillig vandladning og/eller afføring og luft.
Mange tror fejlagtigt, at inkontinens er noget, man må leve med, og at der ikke er noget at stille op. Men det passer ikke - der er meget at gøre!
Oplever du:
Så er det vigtigt, at din praktiserende læge undersøger, hvad der er årsagen til dit problem.
Der findes flere typer af inkontinens. Du kan læse meget mere på kontinensforeningens hjemmeside (nyt vindue).
I Guldborgsund Genoptræning tilbyder vi inkontinensbehandling og træning hos specialuddannede fysioterapeuter. Tilbuddet er gratis og er for alle kvinder og mænd over 18 år med inkontinensproblemer i Guldborgsund Kommune.
Sådan kan du få inkontinensbehandling:
Når vi har modtaget din genoptræningsplan, vil vi indkalde dig via e-boks, brev eller telefon til undersøgelse hos en specialuddannet fysioterapeut.
Hvis du kontakter kontinenssygeplejerskerne, vil de foretage en undersøgelse, og du vil herefter blive henvist til træning, hvis de vurderer, at det er relevant.
Har du brug for råd og vejledning fra en kontinenssygeplejerske foregår det i Baagøesgade 17, 4800 Nykøbing F.
Skal du have en fysioterapeutisk undersøgelse og individuel træning foregår det på Møllebakken 5, 4800 Nykøbing F.
Bækkenbundstræning på hold foregår på Møllebakken 5, 4800 Nykøbing F.
Hvis ikke kan du se eller gense udsendelsen herunder. Du kan også se udpluk af de aktiviteter, der foregår rundt om i kommunen.
"En god start" er lavet af TV Øst i samarbejde med Guldborgsund Genoptræning og de andre kommuner i regionen. Målet er at nå ud til de ældre og de borgere, som ikke får rørt sig i hverdagen.
Klik her for at se første afsnit af "En god start" (nyt vindue) - nederst på TV Østs side, finder du alle udsendelserne.
Hvis du bliver forhindret i at møde til træning, så meld afbud helst 3 dage før, og kun ved akut opstået sygdom på selve dagen.
Udebliver du fra træning 2 gange uden afbud, afsluttes genoptræningsforløbet uden yderligere varsel.
Der er stor forskel på tilskud til fysioterapi og vederlagsfri fysioterapi.
Vederlagsfri fysioterapi betyder, at tilbuddet er gratis for dig – du skal dog opfylde visse krav for at kunne henvises til vederlagsfri fysioterapi.
Hvis du oplever et problem, der kan afhjælpes ved fysioterapi, har du mulighed for at få din praktiserende læge til at lave en henvisning til fysioterapi.
Fysioterapi er en del af det offentliges tilbud om behandling. Derfor kan du få tilskud til fysioterapibehandling. Betingelserne for at få tilskud er:
Du får et tilskud på lige knap 40 % af fysioterapeutens honorar. Der er forskellige priser for første konsultation, opfølgende behandling eller holdtræning. Spørg din fysioterapeut.
Hvis du ikke har en henvisning fra lægen, kan du stadig få fysioterapi, men så skal du selv betale hele udgiften.
Vederlagsfri fysioterapi er et tilbud om gratis fysioterapi til nogle patientgrupper med en varig lidelse. Nogle af de vederlagsfri fysioterapibehandlinger foregår på hold.
Du kan få gratis fysioterapi, hvis du har en varig lidelse. Lidelsen kan skyldes et svært fysisk handicap eller en fremadskridende sygdom. Lidelsen kan være medfødt, eller opstået senere i livet.
Sundhedsstyrelsen har udformet en liste over de patienter, der er omfattet af vederlagsfri fysioterapi. Du kan læse mere i Sundhedsstyrelsens vejledning (nyt vindue).
Din læge kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan få vederlagsfri fysioterapi.
Hvis du er omfattet af vederlagsfri fysioterapi, skal du stadig opfylde disse betingelser:
Kontakt
Guldborgsund Genoptræning
Møllebakken 5
4800 Nykøbing F
Telefon 54 73 22 30
Mandag-onsdag kl. 8-15
Torsdag kl. 8-17
Fredag kl. 8-13
Klik her og send en almindelig mail til Genoptræningen.
Hjælp os med at passe på dine personfølsomme oplysninger. Hvis du sender cpr-nummer eller andre følsomme oplysninger, så brug Digital Post. Denne mail er ikke Digital Post.
Center for Sundhed & Omsorg