Gå til hovedindhold

56 foreninger er klar til en dag med fællesskab i fokus

Lørdag den 10. september står i fællesskabets tegn, når hele 56 foreninger er klar til Foreningernes Dag. Her kan alle nysgerrige slå vejen forbi de mange stande og aktiviteter i Nykøbing Falster og blive klogere på foreningslivet i Guldborgsund Kommune.

08. sep. 2022

Indhold

  Traditionen tro afvikles Foreningernes Dag i Nykøbing Falster den anden lørdag i september, og i år er ikke en undtagelse. Bymidten bliver fyldt op med stande, aktiviteter og musik, og hele 56 foreninger har tilmeldt sig Foreningernes Dag 2022. Formålet med dagen er, at borgere kan blive inspireret til at blive en del af de fællesskaber, som man finder i foreningslivet, samtidig med at foreningerne opnår yderligere synlighed.

  ”Guldborgsund Kommune kan bryste sig af at have et rigt foreningsliv. Næsten 800 foreninger bidrager hver især til, at borgere i alle aldre kan deltage i relevante og mangfoldige fællesskaber. Det at være aktiv i en forening er en vigtig del af en demokratisk dannelse – uanset om det er inden for idrætten, kulturen eller noget helt tredje. Derfor er jeg også rigtig glad for, at over 50 foreninger har tilmeldt sig Foreningernes Dag på lørdag og dermed vil inspirere os alle til at deltage i fællesskaber på tværs af hele kommunen. Det er en dag, der plejer at ose af godt humør, og det er jeg sikker på, også bliver tilfældet i år” siger udvalgsformanden for Landdistrikter, Kultur & Fritid Ole K. Larsen.

  Ca. 400 frivillige er på lørdag med til at skabe rammerne for Foreningernes Dag, hvor besøgende kan prøve forskellige aktiviteter af, høre musik, blive inspireret, få indsigt i frivillighed, deltage i konkurrencer og meget mere.

  Foreningernes Dag finder sted lørdag den 10. september kl. 10.00-15.00 i Nykøbing Falster bymidte. De mange foreninger kan findes på Torvet, Gågaden, Lilletorv, Nygade, Jernbanegade og Skolegade. Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Vores Nykøbing, Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Frivilligcenter.

  Kontakt

  Formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget

  Ole K. Larsen

  Telefon: 25 18 03 98

  Email: byokl@guldborgsund.dk