Gå til hovedindhold

Bøger bragt til døren

Inge er 93 og en flittig bruger af Bibliotek & Borgerservices ordning ’Biblioteket kommer’. Et gratis tilbud for alle borgere i Guldborgsund Kommune, der selv har svært ved at komme på biblioteket.

30. jun. 2022

Indhold

  Da Inge ikke længere selv kunne køre bil, blev turene til biblioteket også færre.

  - Det var en skam, for jeg har altid været utrolig glad for at komme på biblioteket. Det betyder meget for mig at læse, fortæller Inge.

  Derfor blev hun ellevild, da hun blev opmærksom på ordningen ’Biblioteket kommer’, hvor ældre og gangbesværede kan få bøger bragt til døren.

  - Jeg har benyttet mig at ordningen i 3-4 år og jeg er meget glad for den. Hver femte uge får jeg kurve ind af døren med nye bøger - og bibliotekaren kender mig efterhånden så godt, at hun ved, hvad jeg gider at læse, fortæller Inge og fortsætter:

  - Når jeg læser, slipper jeg fantasien løs og jeg nyder, at jeg selv kan danne billederne. Det holder hovedet i gang, og så har man også noget interessant at tale om.

  En vigtig del af hverdagen
  Inge har holdt af bøger det meste af livet. Allerede efter realeksamen blev hun ansat i boghandlen i Nørre Alslev.

  – Jeg fik ofte nye bøger med hjem. Dem skulle jeg læse, så jeg vidste, hvad vi havde på hylderne og kunne anbefale bøger til kunderne. Her fik jeg rigtig øjnene op for, hvad bøger kan, fortæller Inge.

  I dag bruger Inge også litteraturen, når livet byder på store forandringer.

  - Efter 70 år i samme hus, flyttede jeg for myligt i lejlighed. Det var en stor omvæltning, men dét at kunne læse en god bog, har hjulpet mig godt gennem flytningen, afslutter hun. 

  Om 'Biblioteket kommer'
  Ordningen ’Biblioteket kommer’ er et gratis tilbud til alle borgere i Guldborgsund Kommune, der selv har svært ved at komme på biblioteket på grund af alder, sygdom eller handicap. 

  Du kan tilmelde dig "Biblioteket kommer" på telefon 54 73 10 00 eller mail nyfac@guldborgsund.dk.

  Kontakt

  Kommunikationsmedarbejder

  Anemone Schweitz

  Email: anesc@guldborgsund.dk