Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Flerårig støtte til lokale initiativer

Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har netop godkendt en række flerårige bevillinger til initiativer, der skal være med til at styrke fællesskaber og aktiviteter i lokalområderne.

26. jan. 2024

Indhold

  På årets første møde i Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget besluttede udvalget at bevillige støtte til en række aktiviteter, der vil styrke lokalområderne flere steder i kommunen. Bevillingerne går til flerårige aktiviteter, og skal være med til at give foreningerne ro til at langtidsplanlægge og udvikle de enkelte aktiviteter.

  ”Vi ønsker at investere i nogle lidt mere langsigtede initiativer, og give mere tid til vores foreninger og organisationer til at fastholde og udvikle nogle vigtige aktiviteter. Derfor lægger vi vægt på, at ansøgerne søger om flerårigt tilskud. På den måde håber vi at kunne styrke kvaliteten, kreativiteten samt udviklingen af talenter, som kan være med til at udvikle vores område med nogle nye initiativer” siger formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen.

  Én af dem der har søgt om midler er foreningen bag festivalen ”Kun For Forrykte”, som afholdes i starten af juni, og fokuserer på fællesskab med udgangspunkt i rock- og folkemusik, lokal mad og talks. Festivalen er placeret i Stubbekøbing og trækker stigende antal publikum fra hovedstadsområdet (60%) og fra Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland.

  ”Det betyder rigtig meget for os at få denne støtte fra kommunen, og fra alle andre lokale, der bidrager til vores festival. Med et flerårigt bidrag til vores festival skaber det en større sikkerhed for os, og ro til at udvikle en endnu bedre festival til gavn for hele lokalområdet” siger Frederik Schnoor, der er ansvarlig for festivalen.

  En anden af de foreninger der har søgt om midler er Foreningen Nysted Middelaldermarked, som afholder et middelaldermarked første weekend i august og tiltrækker omkring 4000 besøgende fra hele landet samt Sverige, Tyskland, Holland, Schweiz og Italien.

  ”Vi vil gerne give vores besøgende en rigtig god oplevelse, og give et indblik i vores fantastiske historie. Det gør vi ved at give mulighed for at opleve middelalderen genopført gennem blandt andet gøgl, musik, showkampe, teater og en masse boder med mad, drikke og håndværk. Med en rigtig god treårig bevillingsaftale fra kommunen kan vi nu bedre udvikle vores festival med et lidt længere sigte, og skabe nogle nye underholdende og spændende tiltag, som vil styrke middelaldermarkedet endnu mere” siger formand for Foreningen Nysted Middelaldermarked Henrik Nylander Nielsen.

  På udvalgsmødet i tirsdags fik begge foreninger støtte til deres arbejde de næste tre år. Derudover fik initiativerne Havnens Dag, Gedser Kulturforsyning, Åbne Atelierdøre og Sydhavsøernes Frugtfestival også en flerårig bevilling.

  FAKTA
  FOKUS-puljen er en pulje, der kan søges af foreninger, organisationer, institutioner mv., der er placeret i Guldborgsund Kommune.

  Formålet med puljen er at understøtte aktiviteter og projekter der gavner fællesskaber og styrker lokale potentialer. Aktiviteter der foregår i Guldborgsund Kommune prioriteres højest. Puljen kan søges via et ansøgningsskema. Læs mere på www.guldborgsund.dk/puljer

  Udvalget har besluttet at samle flere puljer i én for at gøre det mere overskueligt hvor man skal søge. Den nye pulje hedder FOKUS-puljen, som står for F (Fritids- og foreningsliv) O (Oplevelser) K (Kultur) U (Udvikling) og S (samarbejde).

  Kontakt

  Formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget

  Ole K. Larsen

  Telefon: 25 18 03 98

  E-mail: byokl@guldborgsund.dk

  Chefkonsulent, Cand.Comm.

  Rikke Betak Lund

  Telefon: 25180248

  E-mail: rblu@guldborgsund.dk