Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune annullerer udbud om færdiggørelse af svanemærket skole

Nye bygningsskader betyder, at Guldborgsund Kommune er nødsaget til at annullere det udbud, der skulle finde en totalentreprenør til færdiggørelse af den nye, svanemærkede folkeskole i Sundby.

09. nov. 2023

Indhold

  Guldborgsund Kommune er nødsaget til at bremse det udbud, der skulle finde en ny totalentreprenør til færdiggørelsen af den svanemærkede folkeskole i Sundby tæt ved Nykøbing Falster.

  Færdiggørelsen af skolen blev sendt ud i prækvalifikation her i løbet af efteråret, og efterfølgende har det vist sig, at der er opstået revner i vægge og gulve i bygningen.

  Skaderne er så omfattende, at de nu skal undersøges grundigt, inden byggeriet kan fortsætte.  

  Jesper Blomberg, formand for Børn og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune, udtaler:  

  ”Det er drønærgerligt, at vi er nødt til at annullere udbuddet, der var lige ved at blive afsluttet. Revnerne i gulv og vægge var desværre ikke opstået, da vi havde sendt færdiggørelsen af skolen i udbud. Skaderne kræver nu nye, omfattende undersøgelser for at få omfanget belyst, og det betyder, at vi rent juridisk er forpligtet til at få et komplet overblik over skaderne, så dem, der kommer til at byde på opgaven, byder på et oplyst grundlag,” siger Jesper Blomberg.  

  Vil selv færdigprojektere

  Guldborgsund Kommune har nu besluttet, at den selv vil skabe sig et præcist overblik ved selv at færdigprojektere skolen sammen med en totalrådgiver, så den samlede færdiggørelse kan udbydes detaljeret.

  Guldborgsund Kommune vil snarest muligt i et udbud finde en totalrådgiver, der skal hjælpe med den del. Totalrådgiveren vil samtidig komme med et bud på, hvad det koster at få færdigbygget skolen.  

  ”Vi er nødt til at sikre os et præcist grundlag for et nyt udbud, så vi har et klart og detaljeret overblik over, hvilke opgaver der skal løses, inden der sendes et nyt udbud ud,” siger Jesper Blomberg.  

  Byggeriets koncept er intakt  

  I december sidste år gik den daværende totalentreprenør på skolebyggeriet konkurs, og byggeriet har siden da stået stille.

  Jesper Blomberg beklager, at skolebyggeriet er forsinket igen, men det er vigtigt for ham at påpege, at der ikke bliver gået på kompromis med projektets oprindelige koncept.  

  ”Vi ændrer ikke på materialevalg, arkitektur eller svanemærket. Konceptet er intakt. Der har desværre været nogle forsinkelser undervejs, og det skal jeg være den første til at beklage overfor forældre, børn, personale og lokalsamfundet. Jeg kan dog kun gentage, at der kommer til at stå en skole af høj kvalitet med gode, kreative og indbydende rammer, og vi kommer fortsat til at skrive Danmarkshistorie inden for bæredygtigt skolebyggeri.” 

  Fakta om den videre proces 

  Inden sommerferien forventer Guldborgsund Kommune at have afsluttet færdigprojekteringen i samarbejde med totalrådgiveren. Herefter kan der gennemføres en ny udbudsrunde.   

  På nuværende tidspunkt er der derfor ikke et fuldt overblik over, hvornår skolen forventes at være færdigbygget.  

  Bygningen tager ikke skade hen over vinteren, fordi der er etableret klimaskærm, og bygningen kan varmes op.  

  Skolen bliver fortsat landets første permanente svanemærkede folkeskole.  

  Kontakt

  Formand for Børn og Skoleudvalget

  Jesper Blomberg

  Telefon: 40 19 44 90

  E-mail: byjb@guldborgsund.dk

  Presse- og kommunikationskonsulent

  Emil Andersen

  Telefon: 2518 0173

  E-mail: eand@guldborgsund.dk