Gå til hovedindhold

Guldborgsund Kommune holder igen med anlægsprojekter som følge af store prisstigninger

På grund af omfattende prisstigninger på blandt andet byggematerialer valgte Økonomiudvalget på sit møde mandag en tilbageholdende tilgang til allerede planlagte og kommende anlægsprojekter. Kommunen skal passe på borgernes penge, og derfor skal der prioriteres, mener udvalget.

11. maj 2022

Indhold

  Forsyningskrise, krig i Ukraine og usikkerhed i leverancer af materialer har fået priserne på blandt andet bygge- og anlægsprojekter til at stige voldsomt. Det betyder, at kommunen i den kommende tid skal have en særlig opmærksomhed på anlægsbudgettet. Det siger borgmester Simon Hansen efter mandagens møde i Økonomiudvalget.

  ”Vi er nødt til at tænke os godt om, inden vi sætter nogle af de store anlægsprojekter i gang. På den ene side ønsker vi jo fortsat fremdrift i de byggerier, vi har vedtaget politisk, og på den anden side skal vi passe godt på pengene. I øjeblikket får vi ikke særlig meget byggeri for vores penge, og det skal vi tage bestik af,” siger Simon Hansen.

  Det er ikke kun i Guldborgsund Kommune, at prisstigningerne betyder en påpasselighed i forhold til byggeri. Også mange andre kommuner har valgt at træde lidt på bremsen, og det giver god mening at gøre det nu, mener Simon Hansen. For i øjeblikket er priserne op mod 50 procent højere end det estimat, som kommunen i sin tid lagde til grund for byggerierne, da de blev lagt frem til politisk vedtagelse.

  ”Jeg tror, vi alle håber, at verdenssituationen bliver mere rolig. Både i forhold til den globale sikkerhed og i forhold til priser og økonomi. Der er bare ingen, der kan sige noget om, hvornår det sker, og i mellemtiden må vi handle derefter,” siger han.

  Kontakt

  Borgmester

  Simon Hansen

  Telefon: 25 18 18 16

  Email: siha@guldborgsund.dk

  Presse- og kommunikationskonsulent

  Johanne Duus Hornemann

  Telefon: 2518 2335

  Email: jdh@guldborgsund.dk