Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune sikrer endnu et år på vandet til ”Sundfarten Guldborgsund”

Med en sommersejltur på Guldborg Sund kan man både nyde udsigten og blive klogere på områdets natur og historie. Igen i år stævner turbåden Sundfarten Guldborgsund ud fra Nykøbing i sommermånederne, for Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune valgte på sit møde mandag at give et sponsorat til dette års sejlads.

13. mar. 2023

Indhold

  Guldborgsund Kommunes økonomiudvalg gav turbåden Sundfarten Guldborgsund endnu et år på vandet, så borgere og turister kan få sig en hyggelig, smuk og historisk oplevelse langs Falsters vestkyst. Udvalget besluttede på sit møde i mandags at støtte dette års turfart med 400.000 kroner.

  ”Jeg synes, at turbåden er en rigtig god idé og et fantastisk supplement til alle de andre sommeroplevelser, der er rundt om i kommunen. Vi har så meget vand omkring os, at der selvfølgelig også skal være oplevelser på vandet for os borgere og for de mange turister, der holder sommerferie på Lolland-Falster,” siger borgmester Simon Hansen.

  Sidste år blev Sundfarten Guldborgsund drevet i et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster og Nautisk Multiservice. I år er det Nautisk Multiservice, der driver turbåden alene, men der vil fortsat være et samarbejde med museet om temature, så de sejlende kan få natur- og kulturhistoriske oplevelser med sig hjem fra vandet.

  Det er planen, at turbåden sejler seks daglige non-stop ture fra mandag til lørdag i juni, og alle ugens syv dage i juli og august. Derudover vil der være mulighed for charter- og temature.

  Ifølge borgmester Simon Hansen giver Økonomiudvalget et sponsorat igen i år for at styrke borger- og turismeoplevelserne i Guldborgsund. Udvalget forventer dermed, at Nautisk Multiservice kan finde en forretningsmodel, der kan bære sig selv fremadrettet.

  ”Det tager lidt tid at fremtidssikre en ny attraktion. Det vil vi som kommune gerne støtte, for det er helt oplagt, at vi kan tilbyde flere oplevelser på vand. Det vil være en styrke for turismen helt generelt, at der er den slags tilbud, og dermed vil det også have afledte effekter, der gavner andre turismeaktører og handelslivet,” siger Simon Hansen.

  Økonomiudvalgets sponsorat er betinget af, at blandt andet Visit Lolland-Falster og Business Lolland-Falster er med til at videreudvikle og markedsføre projektet. Desuden skal Søfartsstyrelsen igen i år give tilladelse til passagersejlads på Guldborg Sund, før det kan blive en realitet.

  Kontakt

  Borgmester

  Simon Hansen

  Telefon: 25 18 18 16

  E-mail: siha@guldborgsund.dk

  Presse- og kommunikationskonsulent

  Johanne Duus Hornemann

  Telefon: 2518 2335

  E-mail: jdh@guldborgsund.dk