Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune skal have ny boligpolitik

Hvor skal vi bygge, og hvor skal vi bo i fremtiden? Det skal en ny boligpolitik for Guldborgsund Kommune være med til at give nogle bud på. Økonomiudvalget besluttede på sit møde mandag at bede de politiske fagudvalg og en lang række aktører om input til boligpolitikken.

17. mar. 2023

Indhold

  Der er gang i boligudviklingen i Guldborgsund Kommune. Der bygges både private og almene boliger flere steder i kommunen, og der er også store boligprojekter på tegnebrættet i de kommende år. Derfor skal kommunen nu have en boligpolitik, som skal sætte en politisk retning for, hvilke boligformer der er behov for i fremtiden, så boligerne også fremadrettet passer til befolkningens ønsker og behov.

  Økonomiudvalget besluttede på sit seneste møde at bede en lang række aktører og de politiske fagudvalg om input til den nye boligpolitik. For selvom det ikke er kommunen selv, der bygger boligerne, så er det kommunen, der laver lokalplanerne og giver byggetilladelse til de boligselskaber og ejendomsudviklere, der opfører nye boliger.

  ”Vi synes, det er vigtigt at sætte en politisk retning for, hvilke boligtyper vi skal have i Guldborgsund, så vi sikrer, at de lokalplaner, vi arbejder med, er de rigtige. Skal vores ældreboliger bygges anderledes i fremtiden? Hvor og hvordan vil familierne bo? Hvad med de unge? Og hvordan sikrer vi bæredygtigt byggeri? Det er den slags spørgsmål, vi gerne vil have en lang række aktører til at tænke over og komme med ideer til,” siger borgmester Simon Hansen.

  Udover de politiske fagudvalg vil Økonomiudvalget også gerne have input fra blandt andre de almene boligselskaber, kollegiebestyrelsen, ejendomsmæglere, realkreditinstitutter, Ældrerådet, Guldborgsund Ungeråd, de studerende, Udsatterådet og en række øvrige aktører og interessenter.

  ”Jeg håber, at vi over de kommende måneder kan få nogle gode drøftelser om fremtidens boliger i Guldborgsund, og at vi politikere får nogle spændende input til den kommende boligpolitik,” siger Simon Hansen.

  Det er planen, at den nye boligpolitik skal fremlægges og vedtages af byrådet inden sommerferien.

  Kontakt

  Borgmester

  Simon Hansen

  Telefon: 25 18 18 16

  Email: siha@guldborgsund.dk

  Presse- og kommunikationskonsulent

  Johanne Duus Hornemann

  Telefon: 2518 2335

  Email: jdh@guldborgsund.dk