Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune styrker samarbejdet med Professionshøjskolen Absalon

Med en ny samarbejdsaftale mellem Guldborgsund Kommune og Professionshøjskolen Absalon ønsker parterne at gøre vejen fra studietid til arbejdsliv lettere.

04. sep. 2023

Indhold

  På dagen, hvor godt 200 nye studerende blev budt velkommen på Professionshøjskolen Absalon i Nykøbing F., gav direktør Daniel Schwartz Bojsen og borgmester Simon Hansen hinanden hånd på en samarbejdsaftale. De har forpligtet sig til et endnu tættere samarbejde, så sygeplejersker, socialrådgivere og pædagoger, der uddanner sig i Nykøbing F., bliver klædt bedre på til virkeligheden. Fokus vil være at forene uddannelse med den kommunale praksis.

  Og selvom blækket knapt er tørt på aftalepapiret, så er udvikling og udarbejdelse af konkrete handleplaner ud fra samarbejdsaftalen godt i gang. For eksempel skal der arbejdes for at hjælpe ufaglærte ansatte i kommunen i retning af velfærdsuddannelserne, og desuden skal der skabes bedre forbindelse mellem teori og praksis for dem, der er under uddannelse.

  Guldborgsund Kommune og Professionshøjskolen Absalon ønsker også at intensivere samarbejdet mellem den kommunale praksis og Professionshøjskolen Absalons udviklingsprojekter og forskning, så man på den måde fremtidssikrer både uddannelse og arbejdsmarked.  

  Borgmester Simon Hansen glæder sig over, at samarbejdet med Professionshøjskolen Absalon bliver yderligere formaliseret.

  ”Mange af de studerende fra Absalon og fra de øvrige velfærdsuddannelser bliver ansat hos os. Derfor har vi også som kommende praktiksted og fast arbejdsgiver et stort ansvar for at tage godt imod de studerende. Med en formaliseret samarbejdsaftale kan vi forhåbentlig gøre de studerendes rejse fra første studiedag til første arbejdsdag mere sammenhængende, og vi står fast ved, at vi på alle måder arbejder for at fremme Guldborgsund Kommune som en attraktiv arbejdsplads. Også i fremtiden,” siger Simon Hansen.

  Også Daniel Schwartz Bojsen, direktør for Professionshøjskolen Absalon, er glad for det formaliserede samarbejde.

  ”Vi ser ind i en fremtid, hvor ungdomsårgangene bliver mindre samtidig med, at behovet for arbejdskraft bliver større. Ved at arbejde tættere sammen med kommunen gør vi forhåbentlig også den fulde pakke mere attraktiv for kommende studerende. Det gælder både selve studiet, praktiktiden, karrieren og forskningen inden for de fag, vi uddanner i. Vi skal rykke tættere sammen i bussen, hvis vi skal give de unge gode uddannelser og være med til at sikre nok arbejdskraft i fremtiden,” siger Daniel Schwartz Bojsen.

  Samarbejdsaftalen er gældende i perioden 2023-2026.

  Kontakt

  Borgmester

  Simon Hansen

  Telefon: 25 18 18 16

  E-mail: siha@guldborgsund.dk

  Daniel Schwarts Bojsen

  Telefon: 72481547

  E-mail: dasb@pha.dk

  Presse- og kommunikationskonsulent

  Johanne Duus Hornemann

  Telefon: 25 18 23 35

  E-mail: jdh@guldborgsund.dk