Gå til hovedindhold

Guldborgsund Kommune udvider samarbejdet med Roskilde Universitet

Flere studerende og flere uddannelsesaktiviteter fra Roskilde Universitet kommer til Guldborgsund. Det er essensen i en ny handlingsplan, som borgmester Simon Hansen og rektor Hanne Leth Andersen i dag gav hinanden hånd på.

15. maj 2023

Indhold

  Studerende fra Roskilde Universitet kommer inden for de kommende år i praktik, tager kurser og laver projekt- og specialeforløb i Guldborgsund. Det er formålet med en ny handlingsplan mellem Guldborgsund Kommune og Roskilde Universitet.

  Mandag mødtes borgmester Simon Hansen og rektor Hanne Leth Andersen for at sætte gang i handlingsplanen, der skal få flere af universitetets uddannelsesaktiviteter til at spille sammen med aktører i Guldborgsund.

  Konkret er der dialog om uddannelsesaktiviteter inden for kandidatuddannelserne By og Plan, Chemical Biology, Environmental Science og Tværvidenskabelige sundhedsstudier. Områderne er udvalgt, fordi de taler ind i Lolland-Falsters styrkepositioner og udfordringer, så de studerende kan bidrage og få særlige, faglige udviklingsmuligheder.

  Det er en politisk prioritet for byrådet i Guldborgsund Kommune at styrke og videreudvikle Nykøbing Falster som Lolland-Falsters og Sydsjællands uddannelsesby. Derfor har der i flere år været et godt og tæt samarbejde med blandt andet Roskilde Universitet, hvor studerende har været på studieophold for at undersøge området og komme med nye ideer til for eksempel udvikling af boligområder, folkesundhed, bæredygtige fødevaresystemer og bioøkonomi.

  Flere studerende til Guldborgsund
  Netop nu er Roskilde Universitet ved at etablere tættere partnerskaber med regionens kommuner, og borgmester Simon Hansen glæder sig til, at samarbejdet med Roskilde Universitet bliver formaliseret yderligere. Det giver flere studerende mulighed for at komme til Lolland-Falster som led i deres uddannelse.

  ”Jeg synes, det er vigtigt, at vi får universitetsstuderende hertil. Dels kan vi styrke de områder, hvor vi i forvejen er førende, og dels kan både virksomheder og kommune få nye øjne på vores udfordringer og konkrete bud på løsninger. Samtidig skaber vi en direkte kontakt til kompetente unge mennesker, der kan få øjnene op for området og de muligheder, der er hos os,” siger Simon Hansen.

  Også Hanne Leth Andersen, rektor ved Roskilde Universitet, glæder sig over den nye handlingsplan, der betyder mere aktivitet og mere samarbejde.

  "Vi har igennem en årrække haft et tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune, så derfor er det oplagt for os, at vi nu går videre til næste niveau. Vi vil både videreudvikle eksisterende uddannelsessamarbejder og etablere helt nye, til gavn for studerende og lokale aktører i Guldborgsund Kommune, som er et fantastisk område i udvikling," siger Hanne Leth Andersen.

  Handlingsplanen mellem Roskilde Universitet og Guldborgsund Kommune gælder for perioden 2023-24.

  Kontakt

  Borgmester

  Simon Hansen

  Telefon: 25 18 18 16

  Email: siha@guldborgsund.dk

  Roskilde Universitets pressetelefon

  Telefon: 28 87 00 27

  Presse- og kommunikationskonsulent

  Johanne Duus Hornemann

  Telefon: 25 18 23 35

  Email: jdh@guldborgsund.dk