Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Ideer ønskes: Kom og fortæl hvad du drømmer om

Markedshallen på havnen i Nykøbing Falster skal udvikles til et levende sted med masser af aktivitet. Men præcis med hvad og hvordan det skal se ud, skal borgerne være med til at finde ud af. Derfor inviterer Guldborgsund Kommune nu til Idé-værksted, mad og musik, og alle er velkomne.

13. nov. 2023

Indhold

  Der skal skabes liv i den flotte gamle Markedshal, som ligger på havnen i Nykøbing. Bygningen er på hele 1800 m2, så mulighederne er mange, og derfor inviteres alle der har lyst til at bidrage med en god idé, har en forening, er en startup virksomhed, en kunsthåndværker, som mangler et sted at være eller noget helt andet, til at melde sig på banen torsdag den 7. december, hvor der afholdes et Idé-værksted i Kartoffelladen på havnen.

  ”Markedshallen er en smuk gammel bygning, og det bliver fantastisk når den åbner op, og forhåbentlig bliver et samlingspunkt med masser af aktiviteter og liv. Vi er helt åbne over for de ideer og visioner de kommende brugere kommer med. Det eneste krav er at Markedshallen samlet set er levedygtig, og supplerer Nykøbing med noget nyt” siger programleder for udviklingen af havnen Anders V. Møller

  Det er Sara Nardi fra konsulentvirksomheden Volcano, der styrer forløbet med indsamlingen af de mange ideer og inputs, og hun glæder sig til at høre hvad folk ønsker sig af stedet, som hun dog allerede har mødt mange med gode ideer:

  ”Jeg har talt med så mange mennesker i og omkring Nykøbing, og endda et par, der er på vej til at flytte hertil, og gerne vil bidrage til udviklingen. Jeg er virkelig optimistisk og spændt på hvad der kommer frem af ideer og ønsker. Vi starter heldigvis ikke på bar bund. Lige nu kører vi et forløb med en flok unge mennesker i alderen 13-26 år, der gerne vil være med til at udvikle det område, der ligger lige foran Markedshallen. Samtidig igangsætter vi nu et kort spørgeskema, hvor alle kan skrive deres ønsker og visioner for Markedshallen, som vi vil bruge den 7. december”.

  Ud over idéværkstedet vil der også være mad og musik.

  ”Vi skal have en rigtig god aften, hvor vi også får hørt musik og snakket sammen på kryds og tværs, hvilket er en vigtig forudsætning for at nye ideer, initiativer og samarbejder omkring Markedshallen kan opstå” siger Sara Nardi, som arbejder med place-making og borgerinddragelse i forbindelse med bytransformation både i Danmark og i Europa.

  De unge er allerede i gang

  Et af indslagene på Idé-værkstedet kommer fra holdet af unge mennesker, der allerede er i gang med at udvikle et nyt område for og til de unge. På aftenen vil de komme og præsentere deres ideer, som kan være med til at inspirere til indholdet i Markedshallen.

  ”En række unge har meldt sig til at være med på holdet, der udvikler det nye ungeområde, og af dem har jeg valgt 15, som vi nu kører et forløb med. Vi har talt med hinanden om drømme og ønsker, været på inspirationstur, og nu arbejder vi hen mod at de skal præsentere en samlet idé. Det er helt fantastisk at arbejde med de unge mennesker. De har sådan nogle gode ideer og visioner for hinanden og for hele området. Det er en kæmpe fornøjelse” fortæller Sara Nardi

  Udviklingen er en del af omdannelsen af erhvervshaven til et helt nyt byrum i byen, der skal supplere og styrke Nykøbing og hele området, og give byens borgere og besøgende en god oplevelse.

  Vi har brug for en flok frivillige

  Har du tid og lyst til at hjælpe med at gøre Kartoffelladen hyggelig og festlig et par timer før vi går i gang den 7. december og/eller har du et særligt oppyntnings-gen eller idé, du gerne vil udføre, så skal du bare skrive til Sara på sara@volcano.dk

  Brugen af frivillige kommer helt sikkert også til at være en vigtig del af organiseringen omkring Markedshallen, så har du ideer til hvordan det kan skrues sammen må du meget gerne sende en mail samme vej.

  Tilmelding og et par spørgsmål

  Vi vil gerne have at du bidrager med dine inputs allerede inden vi starter Idé-værkstedet, så du må meget gerne udfylde et kort spørgeskema, som du finder her.

  Tilmeldingen til selve Idé-værkstedet finder du her: https://www.kajen.dk/markedshallen/tilmelding-til-idevaerksted .

  Sidste frist er mandag den 4. december.

  Fakta for Idé-værkstedet:

  Dato: torsdag den 7. december

  Tidspunkt: kl. 17-21

  Sted: Kartoffelladen, Fejøgade 2 i Nykøbing Falster

  Hvad kan du forvente: Vi gør os umage for at skabe en god aften, hvor alle har mulighed for at komme med forslag til udvikling af Markedshallen, får noget godt at spise, lytter til god musik, og hygger sig med alle andre deltagere.

  Hvad forventer vi af dig: ud over at du kommer med dine gode forlag og ideer, forventer vi at du bidrager til at skabe til en sjov og hyggelig aften.

  Kontakt

  Sara Nardi

  Email: sara@volcano.nu

  Programleder

  Anders V. Møller

  Email: avm@guldborgsund.dk

  Chefkonsulent, Cand.Comm.

  Rikke Betak Lund

  Telefon: 25180248

  Email: rblu@guldborgsund.dk