Gå til hovedindhold

Klassisk musik for børn og voksne: Copenhagen Phil besøger Nykøbing Falster

Copenhagen Phil gæster Nykøbing F Hallerne med klassisk musik i medrivende og engagerende rammer med i alt tre koncerter, hvoraf to af dem er for 5. og 6.-klasser i Guldborgsund Kommune.

03. nov. 2022

Indhold

  Fredag den 4. november besøger Copenhagen Phil Nykøbing F-Hallen med Open Orchestra. Programmet byder på to skolekoncerter for inviterede 5. og 6.-klasser i Guldborgsund Kommune. Her får eleverne mulighed for at stifte bekendtskab med den klassiske musik i ørehøjde.

  Open Orchestra er Copenhagen Phils flagskib inden for formidling af den klassiske musik, hvor publikum er placeret midt mellem orkesterets musikere under koncerten, mens tonerne fra Haydn, Mozart og Beethoven omslutter gæsterne. Til koncerterne i Nykøbing Falster vil publikum dermed møde musikerne på nært hold og få lejlighed til at fordybe sig i musikken på en anderledes måde, end man er vant til. Copenhagen Phil arbejder aktivt for at bringe den klassiske musik ud til nye publikumsgrupper og stræber efter at tilbyde koncertoplevelser, der egner sig som det første møde med den klassiske musik.

  Efter de to første koncerter for 5. og 6.-klasserne, spiller Copenhagen Phil en offentlig koncert á 60 minutters varighed for et betalende publikum.

  Det er anden gang, at Copenhagen Phil gæster Guldborgsund Kommune med Open Orchestra, og Udvalgsformand for Landdistrikter, Kultur og Fritid, Ole K. Larsen ser frem til gensynet:

  ”Koncerterne er en invitation til en unik oplevelse med fokus på blandt andet musikforståelse og fællesskab. Open Orchestra er både for det publikum, der er vant til koncerter, og for dem, som ikke har haft lignende oplevelser. Til de to første koncerter fyldes rummet op med børn fra hele kommunen, og for nogle af disse, er det det første møde med den klassiske musik. Copenhagen Phil har med arrangementet ’Et symfoniorkester kommer til byen’ før inviteret os med på rejsen igennem den klassiske musik i et indbydende format, og jeg glæder mig til på fredag, hvor de igen er værter ved en fordybende og medrivende koncert.”

  Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har bevilget 50.000 kr. fra Bosætningspuljen til de tre koncerter.

  Mere information om koncertformatet findes her.

  Kontakt

  Formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget

  Ole K. Larsen

  Telefon: 25 18 03 98

  Email: byokl@guldborgsund.dk