Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Knap 10.000 gange har børn, unge og deres forældre brugt Kulturpasset

Fra oktober 2021 til maj måned i år har børn og unge og deres forældre bosat i Guldborgsund Kommune gratis kunne besøge fire udvalgte kulturinstitutioner, og det har rigtig mange benyttet sig af. Derfor har Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget netop besluttet at fortsætte ordningen.

26. okt. 2022

Indhold

  Kulturpasset blev igangsat i efteråret 2021 i en testperiode frem til maj 2022, for at se om borgerne i Guldborgsund Kommune ville benytte tilbuddet. Ideen med Kulturpasset var at give børn og unge under 18 år og deres forældre, muligheden for i perioder af tre uger at besøge udvalgte kulturinstitutioner helt gratis. Efter at testperioden er overstået, viser tallene at Kulturpasset er blevet brugt op mod 10.000 gange, og derfor er det netop besluttet at fortsætte ordningen.

  ”Det er jo helt fantastisk at så mange har brugt Kulturpasset, og forhåbentlig fået nogle gode oplevelser. Vores ønske var at give vores unge borgere muligheden for at besøge nogle af vores kulturinstitutioner helt gratis. Dels for at de skulle få nogle nye oplevelser, men også for at få fat i nogle af dem der ikke så ofte eller aldrig besøger vores kulturinstitutioner, så vi skaber dannelsesanledninger for så mange som muligt” fortæller formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen.  

  I testperioden blev fire kulturinstitutioner udvalgt, og børn og unge under 18 år kunne i udvalgte perioder gratis besøge Gedser Remise (4. – 24. oktober 2021), Museum Lolland-Falster (29. november – 18. december 2021), Guldborgsund Zoo & Botanisk Have (14. marts – 3. april 2022), og Middelaldercenteret (3. til 23. maj 2022) blot ved at vise deres sygesikringsbevis, og samtidig kunne de tage deres forældre gratis med.

  Ud over at give børn og unge mulighed for at bruge kommunens kulturtilbud er formålet med Kulturpasset også at medvirke til at de enkelte institutioner får flere besøgende, og at synliggøre den store bredde og variation kulturlivet i Guldborgsund Kommune rummer, og det har de tydeligt kunne mærke på Middelaldercenteret:

  ”Det har været en positiv oplevelse at have muligheden for at give børn og unge en gratis oplevelse her hos os. I vores periode tilbage i maj måned oplevede vi helt klart at se gæster, som normalt ikke besøger os. Det har stor betydning for os, for vi mener at de tilbud vi har her på Middelaldercenteret helt klart er en inspirerende oplevelse, som både giver indblik i middelalderen og sætter det liv vi lever nu i perspektiv” siger Roeland Paardekooper, direktør på Middelaldercenteret.

  Besøgstallet i de fire kulturinstitutioner, der var en del af Kulturpasset i testperioden var i alt 4.623 voksne og 5.061 børn. Med beslutningen i Landdistrikt-, Kultur og Fritidsudvalget skal en ny periode nu igangsættes og nye kulturinstitutioner skal vælges.

  Kulturpasset er finansieret af Guldborgsund Kommune, som har betalt billetprisen for de besøgende.

  Kontakt

  Formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget

  Ole K. Larsen

  Telefon: 25 18 03 98

  Email: byokl@guldborgsund.dk

  Chefkonsulent, Cand.Comm.

  Rikke Betak Lund

  Telefon: 25180248

  Email: rblu@guldborgsund.dk