Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Sakskøbing Folkeskov indvies med plantedag

Sakskøbing Folkeskov indvies officielt 13. juni klokken 12. Her inviteres alle til at komme og plante de allersidste træer sammen med Guldborgsund Kommune, skovrejsnings NGO’en Growing Trees Network og børn og pædagoger fra daginstitutionen Bruhns Gård.

31. maj 2023

Indhold

    Mere end 70.000 træer vil inden længe udgøre Guldborgsund Kommunes nyeste Folkeskov beliggende i udkanten af Sakskøbing. Der mangler endnu at blive plantet de allersidste træer, og derfor inviteres alle til at være med til fælles plantedag og indvielse af den nye Folkeskov. Det sker 13. juni klokken 12.

    -        Vi glæder os rigtigt meget til at kunne indvie vores nyeste og faktisk også allerstørste Folkeskov i kommunen. I alt bliver der 18 hektar bynær skov, som vi indretter, så stedet bliver en fryd at besøge for både mennesker, dyr og insekter, siger formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget Annemette S. Johnsen.

    Træerne i den nye Folkeskov er foræret til kommunen via Growing Trees Network, som modtager træsponsorater fra virksomheder i hele Danmark, så der på den måde kan blive rejst Folkeskove til gavn for klimaet og grundvandet. De øvrige udgifter til etableringen af skoven finansieres af Guldborgsund Kommune.

    -        Det er en rigtig stor gave, vi som kommune har fået, og det er jeg meget taknemmelig for. Jeg vil gerne sige stor tak til de sponsorer, som har bidraget til, at vi på bare tre år har rejst seks folkeskove i kommunen, siger udvalgsformanden.

     

    Aktiviteter i skoven

    Foruden træerne bliver der skabt flere nye aktiviteter i området, så der allerede er en masse at opleve, mens de små træer gror til skov.

    Her kommer legeplads til børnene, og det bliver muligt at booke et shelter med tilhørende bålplads. Hvis alt går efter planen, vil det hele stå klart til indvielsen.

    Derudover er der fokus på vand i området, som er udgangspunktet for liv i den nye skov. Der løber et vandløb igennem grunden, som er blevet restaureret, så det bliver lettere for besøgende og dyrene i området at komme ned til vandet, og der er gravet en stor sø og tre mindre søer. Idet hele taget er der taget mange valg, der skal give plads til biodiversitet. Blandt andet med flere lysninger eller enge inde i skoven, grenbunker, insektvolde og stenbunker.

     

    Det skal der ske på plantedagen

    - Udvalgsformand for Teknik, Klima og Miljøudvalget Annemette S. Johnsen samt Growing Trees Network holder tale, og vi synger Growing Trees Networks skovsang.

    - Udvalgsformand planter afkom fra de oprindelige kæmpeege på kælkebakken.

    - Børn og pædagoger fra Bruhns Gård planter træer og alle er velkomne til at plante et  træ under kyndig vejledning fra HedeDanmark.

    - Der serveres kage og lidt at drikke.

     

    Mød os her

    Vi mødes ved legepladsen tæt på Guldborgvej 27, 4990 Sakskøbing. I kan gå til legepladsen langs den nordlige side af vandløbet fra begge sider.

    Parkering kan ske på begge sider af Guldborgvej. Der kan også parkeres på Falkevej eller Mellemvang.

     

    Fakta om skovrejsning i Guldborgsund Kommune

    Alene i årene 2020-2021 er der plantet cirka 19 hektar Folkeskove - fordelt på fem Folkeskove ved Nysted, Kringelborg i Nykøbing Falster, Eskilstrup, Nørre Alslev samt Storstrømmens Golfklub ved Nykøbing Falster. Hertil kommer at kommunen i år har plantet den omtalte Folkeskov i Sakskøbing på 18 hektar og 15 hektar klimaskov i Sakskøbing.

    Skovrejsning er en vigtig del af kommunens DK2020-klimaplan og målet om at blive CO2-neutrale senest i 2050. Skovrejsning gavner vores kommune på rigtig mange parametre fx i forhold til klimatilpasning, attraktive boligområder, biodiversitet mm.

    Økonomiudvalget har fastsat et delmål om at rejse 25 hektar per år:

    - At rejse 175 hektar ny skov inden 2030 vil medføre reduktioner på ca. 2.500 t CO2e

    - At rejse 600 hektar ny skov inden 2050 vil medføre reduktioner på ca. 12.000 t CO2e

     

    Kontakt

    Formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget

    Annemette S. Johnsen

    E-mail: byasj@guldborgsund.dk

    Biolog

    Rasmus Nyholt

    E-mail: rasny@guldborgsund.dk