Gå til hovedindhold

Udsatteråd har store emner på dagsorden

Guldborgsunds nye Udsatteråd har konstitueret sig og er klar til at tage fat på alt fra lighed i sundhed til hjemløsereform. Både formand og næstformand glæder sig til at give udsatte borgere en langt større stemme og til at skabe forbindelse mellem de udsatte, kommunens politikere og konkrete initiativer.

12. sep. 2022

Indhold

  Der bliver meget at tage fat på for Guldborgsunds nye Udsatteråd, der konstituerede sig på rådets første møde forleden. Maria Benzon, leder af Kirkens Korshærs Varmestue i Nykøbing, blev valgt som rådets formand, og Camillo Krog, medlem af byrådet og Socialudvalget, blev valgt som næstformand.

  Maria Benzon glæder sig til at tage fat på arbejdet sammen med resten af rådets medlemmer. Første emne på dagsordenen bliver at give Socialudvalget i Guldborgsund Kommune input til, hvordan udvalgets nye strategi kan bruges og omsættes til praksis i forhold til udsatte borgere. Rådet vil også gerne drøfte, hvad den kommende hjemløsereform giver af muligheder og udfordringer i Guldborgsund, ligesom det er optaget af at diskutere lighed i sundhed.

  ”Det er vigtigt at turde lytte til mennesker, der har det svært, og vi har en kommune, der rent faktisk gerne vil hjælpe udsatte borgere og tager dialogen alvorligt på en ny måde. Rådet er sammensat af mennesker, der er eksperter på virkeligheden, og jeg synes, det er oplagt, at vi som første punkt ser på Socialudvalgets nye strategi. Vi kan være med til at gøre strategien konkret,” siger Maria Benzon.

  Næstformand Camillo Krog glæder sig til at komme meget tættere på de borgere, som byrådet og Socialudvalget arbejder for.

  ”Nu får vi det talerør og dialogforum, som vi har brug for på det sociale område, og jeg er virkelig stolt over at være en del af det. Der er rigeligt at tage fat på i Guldborgsund. Vi har eksempelvis lige fået nationale tal for hjemløsesituationen, som viser, at der er kommet færre hjemløse på landsplan. Det er bare ikke tilfældet i Guldborgsund. Vi har et socialt ansvar som kommune, og derfor er jeg glad for, at vi som lokalpolitikere kommer tættere på de udsatte borgere og andre interessenter på området,” siger han.

  Udover at drøfte emner, der trænger på både politisk og praktisk, vil Udsatterådet også have dialog med udsatteråd fra andre kommuner, ligesom det én gang om året vil invitere til stormøde for alle de interessenter i Guldborgsund, der arbejder inden for området. Næste møde i rådet afholdes i slutningen af november.