Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Aktører til Kulturpasset 2024 er fundet

Igen i år har Kulturpasset i Guldborgsund spændende oplevelser på programmet. Krokodille Zoo, Danmarks Motorcykel Museum, Labyrint Lolland-Falster og Middelaldercentret tilslutter sig som kulturaktører og står alle klar med kulturtilbud -og oplevelser for børn, unge og deres familier.

09. feb. 2024

Indhold

  Kulturpasset har siden 2021 givet børn og unge i Guldborgsund Kommune muligheden for gratis at besøge fire udvalgte kulturinstitutioner årligt. Målet er at give børn og unge kendskab til kulturtilbud i kommunen og øge deltagelsen i kulturlivet i fritiden. Initiativet sikrer adgang til kulturarrangementer og særligt tilrettelagte aktiviteter for netop børn og unge i udvalgte uger. En af de aktører, der ser frem til deres rolle som kulturaktør er Charlotte Skaarup fra Labyrint Lolland-Falster i Toreby, der både byder på kultur og natur i én pakke: 

  ”Vi er glade for at være en del af Kulturpasset i år og ser frem til at åbne dørene for familier i Guldborgsund Kommune. Labyrint Lolland-Falster er en udendørs aktivitet, hvor gæster får ny viden, frisk luft, familiespil, trækunst og meget mere, og vi er klar til at byde på hyggelige kulturdage i Labyrinten.” 

  Sidste år kunne Kulturpasset bruges til oplevelser hos Golf & Fun, Ensemble Storstrøm, Teatret Masken og Fuglsang Kunstmuseum, og i alt benyttede ca. 1100 børn og unge sig af Kulturpasset i 2023. Kulturpasset 2023 har været en succes, og tilbuddet har også tiltrukket de, der normalt ikke benytter lokale kulturtilbud. Det understreger betydningen og vigtigheden af en inkluderende kulturplatform, som når ud til alle lag af samfundet, mener formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget, Ole K. Larsen:

  ”Når vi nu er gået ind i et nyt år, hvor økonomien har været meget i fokus, så glæder det mig meget, at vi fortsat kan fastholde de styrkede kulturoplevelser for kommunens yngre borgere og deres familier. Kultur har en unik evne til at binde samfundet sammen og skabe fællesskab, og Kulturpasset i Guldborgsund har vist sig at være en af nøglerne til at åbne dørene for en bred vifte af mennesker - uanset deres normale tilknytning til lokale kulturoplevelser. Succesen af Kulturpasset understreger behovet for fortsat at styrke kulturoplevelser, der kan nå alle borgere, uanset baggrund eller vaner, og vi ser frem til igen i år at bringe endnu flere mennesker sammen gennem kultur.”

  Børn, unge og deres familier kan benytte dette års Kulturpas i følgende tidsrum:

  Krokodille Zoo
  Kulturpas-periode: Uge 18

  Middelaldercentret
  Kulturpas-periode: Uge 19

  Danmarks Motorcykel Museum
  Kulturpas-perioder: August (begrænset antal billetter)

  Labyrint Lolland-Falster
  Kulturpas-periode: Uge 37+38 (begrænset antal billetter)

  Læs mere om Kulturpasset og alle aktørerne her.

  Kontakt

  Formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget

  Ole K. Larsen

  Telefon: 25 18 03 98

  E-mail: byokl@guldborgsund.dk

  Charlotte Skaarup

  Telefon: 30291967

  E-mail: kontakt@labyrint-lollandfalster.dk

  Kommunikationsmedarbejder

  Laurids Erhardsen

  Telefon: 25182619

  E-mail: lerh@guldborgsund.dk