Gå til hovedindhold

Guldborgsund Stadsarkiv

Velkommen til Guldborgsund Stadsarkiv, som er Guldborgsund Kommunes arkiv.

Indhold

  Hvad finder du på Stadsarkivet?

  Stadsarkivet har arkivalier fra ca. 1842 og frem til i dag og indeholder materiale fra de gamle sogne- og købstadskommuner (1842-1970), Nykøbing Falster, Nysted, Nørre Alslev, Sakskøbing, Stubbekøbing og Sydfalster kommuner (1970-2006) og Guldborgsund Kommune (2007-).

  Vi har også materiale fra de kommunale institutioner i dette område, fra alderdomshjem, børnehjem, børnehaver, folkeskoler, ungdomsskoler og andre kommunale institutioner. I Stadsarkivet indgår desuden arkivet fra Forsorgshjemmet Saxenhøj (1866-2006) og andre tidligere amtslige institutioner, som Guldborgsund Kommune overtog ved kommunalreformen i 2007.

  Vi bevarer kommunale papirarkivalier, fotografier, video/film og data i it-systemer efter arkivlovens bestemmelser.

  Du kan kontakte Stadsarkivet, hvis du for eksempel søger historiske oplysninger om kommunale politiske og administrative beslutninger og sager, hvis du søger oplysninger om dig og din slægt, eller hvis du har mistet dit afgangsbevis fra folkeskolen og har brug for en kopi af beviset eller en udskrift af karaktererne.

  Læs mere om Guldborgsund Stadsarkiv og vores tilbud ved at klikke rundt på siden eller søg og bestil arkivalier fra arkivet i GULDBAS - klik her for at åbne GULDBAS (nyt vindue). Du kan også gå på opdagelse i lokalekilder.dk - klik her for at åbne lokalekilder.dk (nyt vindue), som er et undervisningstilbud med kommunale arkivalier fra besættelsen 1940-1945 eller på Stadsarkivets filmkanal.

  Borger, forskere og skoler

  Samarbejde med forskere, uddannelsesinstitutioner m.fl.

  Tilgængelighed i Stadsarkivet

  Tilgængelighed – hvad må jeg se og hvornår skal jeg søge om dispensation?

  Forvaltninger og institutioner

  Stadsarkivets service til forvaltninger, institution, § 60-selskaber m.fl.

  Links

  Stadsarkivets udvalgte links til god viden.

  Love, regler og vejledninger

  Lovgivning, bekendtgørelser, vejledninger og vedtægt

  Lokalhistoriske arkiver

  Her finder du en oversigt over lokalhistoriske arkiver i Guldborgsund Kommune