Gå til hovedindhold

Hjælp og støtte

Hvis du har brug for hjemmehjælp eller sygepleje, ønsker at blive visiteret til madservice eller gerne vil have en samtale med en af vores erfarne, sundhedsfaglige medarbejdere, kan du finde de relevante oplysninger nedenfor. Det kan også være, at du har fået demens eller er pårørende til et menneske med demens og har brug for råd og vejledning.

Dekorativt billede

Indhold

  Hjemmehjælp

  Du kan søge om personlig og praktisk hjælp, hvis du har nedsættelse i dine funktioner i en grad, der gør, at du ikke selv kan udføre den personlige pleje eller de praktiske opgaver.

  Madservice

  Som ældre har du mulighed for at blive visiteret til madservice, hvor du kan spise mad i caféen på et plejecenter eller få den leveret hjemme.

  Sygepleje

  Alle kan få brug for hjælp fra sygeplejen i kortere eller længere perioder. Du kan her blandt andet finde oplysninger om, hvad du kan få hjælp til og hvilke betingelser der skal være opfyldt.

  Seniorsamtale 65+

  En seniorsamtale er et frivilligt og gratis tilbud om en samtale mellem dig og en erfaren, sundhedsfaglig medarbejder (seniorvejleder) fra Guldborgsund Kommune.

  Demens

  Hvert år rammes mange mennesker af demens, enten ved at de selv eller en i familien får sygdommen. Demens skyldes sygelige forandringer i hjernen, og symptomerne er mange. Dem kan du læse mere om samt finde information om, hvordan vores demenskoordinatorer kan hjælpe dig og dine pårørende.